Besledigi Karga  Anahtari Önce Defterin Arasina Sakladi, Sonra Çaldi

Besledigi Karga Anahtari Önce Defterin Arasina Sakladi, Sonra Çaldi

Antalya’da bir isletmede isletme çalisanlari tarafindan beslenen karga, masa üzerinde bulunan anahtari önce defterin arasina sakladi, daha sonra ise alarak kaçti. Durumun farkina varan bir çalisan ise uçan karganin pesinden kostu ancak yakalayamadi. Yasananlar anlar güvenlik kamerasi tarafindan kayda alindi.

Ilginç olay, Kepez Ilçesi ParkFuntastic içerisinde bulunan bir isletmede meydana geldi. Isletme içerisinde bulunan bisiklet parki çalisani Zafer Uysal ormanlik alan içerisinde bulunan kargalari bir süre önce beslemeye basladi.

Besledigi kargalardan bir tanesi önceki gün isletmenin önüne gelerek bir süre oyalandi. Daha sonra karga masanin üzerinde bulunan isletmeye ait anahtari önce defterin arasina sakladi daha sonra da hizla alarak uçtu. Durumun farkina varan Uysal, karganin arkasindan kossa da yetisemedi. Karga 20 metre uzaklikta bulunan çam agacinin üzerine konarak anahtari buraya birakti. Uysal ve arkadaslari ise bulduklari merdiven yardimi ile agaca çikarak anahtari bulundugu yerden aldi.

Olay ani güvenlik kamerasinda

Yasanilan ilginç anlar ise isyerinin güvenlik kamerasi tarafindan kayda alindi. Görüntülerde karganin önce masanin üzerine kondugu görüldü.

Burada anahtar ile oynayan karga önce anahtari defterin arasina sakladi. Daha sonra ise alarak hizla uçtu. Durumun farkina varan Zafer Uysal ise karganin pesinden kosarak yakalamaya çalisti.

"Anahtarlari alacagi aklima geldi; kostum amma yetisemedim"

Olayi anlatan Zafer Uysal, “Sabah ise geldim, önce araçlarimizi disari çikardik. Anahtari masanin üzerine biraktim. Daha önce karga geldi. Kendi besledigimiz karga. Buraya kadar geldi. Kanadinin kirildigini düsündüm. Arabanin üzerine çikti önce. Mama ile besliyorduk. Bu kargalar genelde eslerini etkilemek için parlak cisimleri yuvalarina tasiyorlar. Daha öncede içeri girecegini düsünerek camlari kapattim. Anahtarlar disarida kenarda duruyordu. Anahtarlari alacagi aklima geldi; kostum amma yetisemedim. Baktigimda karga anahtari almis götürüyordu” dedi.



"1 saat sonra merdiven ile çikarak anahtari aldik"

Uysal daha sonra yasanilanlari ile söyle anlatti: “Arkasindan kostum, o gitti ben gittim. Kovaladim. Agacin tepesine kondu disisi de yanina gelerek anahtar ile oynadilar. Kozalar atarak uçurduk. 1 saat sonra merdiven ile çikarak anahtari aldik. Su an hala buradalar. Beslemeye devam ediyoruz. Sabah geldigimizde beni karsiliyor. Artik anahtari içeri sakliyoruz. Beyaz plastik kap aldik” açiklamasina yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile