Besni'de Mesleki Egitim Merkezi Kursiyerleri Diplomalarina Kavustu

Besni'de Mesleki Egitim Merkezi Kursiyerleri Diplomalarina Kavustu

Adiyaman’in Besni Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda faaliyet gösteren mesleki egitim kursu sonunda 42 kisi lise diplomasi ve ustalik belgesi almaya hak kazandi.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda düzenlenen diploma törenine Besni ilçe Kaymakami Nazli Demir, Besni ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Hayati Isitmen, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Baskani Haci Arslan, Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Ali Haydar Tutus ve kursiyerler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Hayati Isitmen, mesleki egitim merkezinin açilmasinda göstermis olduklari gayretten dolayi Kaymakam Nazli Demir’e, ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Demirel’e ve Kurum Müdürü Ali Haydar Tutus’a plaket takdim etti. Program mesleki egitim diplomalarini almaya hak kazanan ustalarin diplomalarinin dagitilmasinin ardindan sona erdi.

Programda konusan Kurum Müdürü Ali Haydar Tutus, "Gerçek is ortaminda fiilen çalismak suretiyle meslek ögrenmek isteyen 14 yas ve üzerindeki vatandaslarimizin teorik ve pratik mesleki egitimlerinin bir programa göre yapilmasini saglayarak, onlari ülkenin ihtiyaç duydugu becerili isgücü haline getirmek, mesleki egitimin temel amacidir. Mesleki Egitim Merkezi’nde, meslek ögretmen önemlidir ancak, daha önemlisi Meslek ahlakini ögrenmektir. Kurumumuz hali hazirda 33 meslek alani ve 181 meslek dalinda egitim ögretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2020 - 2021 egitim ögretim sezonu itibariyle ilçemizdeki tüm çiraklik, kalfalik, ustalik ve usta ögreticilik is ve islemleri mesleki egitim merkezimiz araciligiyla sürdürülmektedir. Mesleki egitim merkezimiz ilimiz dahilinde bagimsiz olarak faaliyette olan 3 mesleki egitim merkezinden birisidir” dedi.

Daha sonra konusan Kaymakam Nazli Demir ise, "Maalesef yillarca mesleki egitim özellikle meslek liselerinin ugradigi kat sayi zulmü nedeni ile geri kaldi. Gittikçe ara eleman bulunamamaya baslandi. Çiraklar, ustalar yetismemeye basladi.

Zamaninda anneler babalar çocuklarini yaz tatillerinde sanayi sitelerine göndererek meslek ögrenmelerini saglardi ama maalesef gittikçe lise diplomasinin alinamamasi, bir sekilde egitim hayatindan yoksun kalinmasi bu durumlari azaltti ve aileler normal egitime daha fazla yöneldi. Ben mesleki egitim ile birlikte lise diplomasinin da alinmasini ögrenince çok mutlu oldum” seklinde konustu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Demirel ise konusmasinda, “Benim Besni’de bir hayalim vardi, insallah mesleki egitim merkezine bir yer ayirabilirsek bir bina yaptirabilirsek diye bunu da sanayi sitemiz içerisinde hayal etmistim çok güzel olur diye düsünmüstüm. Yillarca bunun mücadelesini verdik ve mesleki egitim merkezi binamizin yapimi da benim müdürlügüm dönemime denk geldi ve çok güzel oldu. Firsati iyi degerlendirdik o dönemler içerisinde yazismalarimiz oldu ve okulumuz Hayirsever Mustafa Baba tarafinda yaptiriliyor su anda. Insallah esnaflarimiz bu okulumuzdan istifade edecekler ve ara elaman dedigimiz çirak ve kalfalarimiz burada yetisecek. Ben hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile