Besni'deki Salginin Sebebi Rota Virüsü Çikti

Besni'deki Salginin Sebebi Rota Virüsü Çikti

Adiyaman’in Besni ilçesinde artan zehirlenme vakalarinin içme suyunda tespit edilen rota virüsünden kaynaklandigi ortaya çikti.

Besni ilçesinde birkaç gün önce ishal, mide bulantisi, kusma sikayetleri ile yaklasik 4 bin kisinin hastanelere basvurmasi üzerine Adiyaman Il Saglik Müdürlügü ekipleri ilçe içme suyundan numuneler alarak, inceleme baslatmisti. Yapilan kontroller ve testler sonucunda Besni ilçesi Erdemoglu Mahallesi’nden alinan numunede rota virüsüne rastlandi. Besni Kaymakami Çaglar Partal’in sebeke suyunun içilmemesi uyarilarinin ardindan ise vaka sayilarinda ciddi bir düsüs yasandigi ögrenildi.

Besni Kaymakamligi’ndan yapilan yazili açiklamada, sebeke suyunun içme amaçli kullanilmamasi gerektigi belirterek, “29 Agustos itibariyla ilçemizde ishal, bulanti sikayeti ile artan vakalar 30 Agustos tarihinde en yüksek seviyeye ulasmis olup, 31 Agustos itibariyla vaka sayilari düsüse geçmistir. Sebeke suyunun rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olagandisi bir durum görülmemekle birlikte 31 Agustos 2023 tarihinde sebeke suyundan alinan numunelerin ileri testlerinde bir odaktan alinan numunelerde kontaminasyon tespit edilmistir. Bulasin önlenmesine iliskin çalismalar devam etmektedir. Sebeke suyunun içme amaçli kullanilmamasi ve kisisel hijyene dikkat edilmesi ilanen duyurulur” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile