Besnili Kadınlardan Referanduma Destek

Besnili Kadınlardan Referanduma Destek

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş Besni'de kadınlara referandumu anlattı.

Besni Öğretmen Evi lokalinde düzenlenen toplantıya AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, AK Parti Besni İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil İbiş, Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Karakuş, Besnili Aktif Kadınlar Yardımlaşma Dayanışma İşletme Kooperatifi Başkanı Hatice Göncü ve Besnili bayanlar katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, darbe Anayasasının aksine halk oylamasına sunulacak yeni pakette demokratikleşme yolunda çok büyük adımlar atıldığını belirtti.
Pektaş, "Ülkemizde kadın, artık kabına sığmayan, bütün alanlarda söz sahibi olan, sivil toplum hareketlerinde ve siyasette hep etkin olan bir konumdadır. Ülkemiz kadınları bu ülkenin temelinde ve harcında emeği olan asli kurucu unsurdur. Bu sebeple bundan sonra da bu ülkenin güzel ve aydınlık yarınlarına ulaşmak yine biz kadınların emeği ve çabası ile olacaktır. Son dönemlerde Türkiye'nin en önemli gündemini oluşturan husus Anayasa değişikliği ile ilgili olarak yapılacak referandumdur. Darbe Anayasasının
aksine halk oylamasına sunulacak. Bu yeni pakette demokratikleşme yolunda çok büyük adımlar atılmaktadır. Öncelikle kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz ve yaşlılarımız açısından yapılacak pozitif ayrımcılık anayasaya aykırı olmayacak ve bu anayasa ile garanti altına alınmış olacaktır. Yargı bağımsızlığı işlerlik kazanacak ve üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü etkin kılınacaktır. Bu değişiklikle güçlünün kanunu değil kanunun gücü uygulanacaktır. 12 Eylül darbecilerinin ve onların yardımcılarının
yargı önünde hesap vermelerine imkan sağlayacaktır. Çalışma alanında gelişmiş ülkelerdeki gibi sendikal hakların anayasa ile güvence altına alınmasını sağlayacaktır. Bütün bunların yanında çağdaş ve demokratik bir Türkiye için çok önemli bir adım olacaktır" dedi.
12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında görevin kadınlara düştüğünü de sözlerine ekleyen Pektaş, "Bu halk oylamasında 'Evet' diyerek Türkiye'nin aydınlık yarınlarına katkı sağlayacak ve özlemini çektiğimiz tam demokratik Türkiye'nin temellerini bizler atacağız. Bu yüzden siz kadınlardan referanduma tam destek vermenizi istiyorum" şeklinde konuştu.
Besnili Aktif Kadınlar Yardımlaşma Dayanışma İşletme Kooperatifi Başkanı Hatice Göncü, referandumda 'Evet' diyecekleri belirterek, "Ben hiçbir şey için 'Evet' demesem bile, evladını kaybetmiş bir anne olarak şehit anneleri için 'Evet' diyeceğim" dedi.
Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Karakuş ise, içinde kadınlara bu kadar geniş haklar tanınan anayasa paketine 'Evet' denilmesi gerektiğini, ayrıca dullara, yetimlere ve yaşlılara aylık bağlandığını, bunun için bile 'Evet' denilmesi gerektiğini söyledi.
Düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösteren Besnili kadınlar, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referanduma 'Evet' diyeceklerini açıkladılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile