BEST, AR-GE Yatirimlari Ile Dikkat Çekiyor

BEST, AR-GE Yatirimlari Ile Dikkat Çekiyor

BEST, Enerji Sektöründe AR-GE’ ye en fazla yatirim yapan sirketler arasinda 37 milyon dolar ile adindan söz ettirdi.

Yircali Holding’in en büyük kurulusu olan BEST, 2010 yilinda sektörde ve Balikesir’de kurulmus olan ilk Ar-Ge Merkezi (Arastirma - Gelistirme) ile rekorlara imza atmaya devam ediyor.

Ar-Ge alanindaki basarilarini arttirarak devam ettiren BEST A.S., ülkemizde ve bölgemizde bir çok taninmis firmalari geride birakarak, arastirma ve gelistirmede de lider bir kurulus oldugunu kanitladi. Arastirma ve gelistirmeyi büyüme stratejisinin bir parçasi olarak ele alan BEST A.S, kendi teknolojisini üreterek, ulusal ve uluslararasi arenada rekabet gücünü daha da ileriye tasimayi hedefliyor.

2010 yilinda kurulan Türkiye’nin ilk enerji sektörü, Balikesir’in ilk Ar-Ge Merkezi olan BEST Ar-Ge Merkezi; 2020 yili içerisinde toplam 55 Ar-Ge projesi yürüttü. Yaklasik 37.1 milyon lira olan Ar-Ge harcamasi; BEST’in 2020 net satislarinin yüzde 3’nü kapsamaktadir. Bu oran GSYH’ya göre yüzde 2 civarinda olan Avrupa Birligi ve yüzde 1 civarinda olan Türkiye’ye kiyasla Ar-Ge harcamasi oraninin üstünde.

2020 yilinda BEST Ar-Ge Merkezi personeli sayisi 90’in üzerine çikmistir. Her yil büyüyen, hem istihdama hem de teknolojiye katki yapan firma, bu alanda örnek teskil etmektedir. Toplam Ar-Ge personelinin yüzde 17’sini yüksek lisans seviyesinde personelden olusmaktadir. Doktora yapan personel sayisi ise yüzde 7 civarindadir ve bu oran Ar-Ge Merkezleri arasinda oldukça yüksek kabul ediliyor.

Ar-Ge Merkezi; TÜBITAK yaninda, üniversiteler ile isbirligi konusunda da hem Balikesir Üniversitesi, hem de Türkiye’deki tüm üniversiteler ile konusunda uzman akademisyenlerle çalismalarini sürdürmektedir. Üniversitelere ek olarak; ülke menfaatine TSE, IEC ve CIGRE gibi uluslararasi komitelerde görev almakta, Cigre Türkiye Transformatörler ve Reaktörler komitesinin yöneticiligini 2019 yilindan beri ARGE Merkezi Müdürü Ahmet Kerem Köseoglu sürdürmektedir. Merkez Müdürü; TTGV tarafindan 2018 yilinda verilen, Türkiye’nin En Inovatif Personeli - Refik Üreyen ödülüne layik görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile