Bestekar Amir Ates, Malatya'da Sevenleriyle Bulustu

Bestekar Amir Ates, Malatya'da Sevenleriyle Bulustu

Türk müziginin sevilen ismi Bestekar Amir Ates, Battalgazi Belediyesi tarafindan düzenlenen Amir Ates Besteleri Konserinde Malatyalilarla bulustu. Katilimcilarin büyük ilgi gösterdigi konserde müzikseverlere unutulmaz bir aksam yasatan Ates, konserde unutamadigi hatiralarini da dinleyicilerle paylasti.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen geleneksel konser programinin konugu Türk Sanat Müzigi’nin dev isimlerinden Amir Ates oldu. Türk müziginin sevilen ismi Ates, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen konser programinda, Malatyalilarla bir araya geldi. Müzikseverlere unutulmaz bir aksam yasatan Ates, konserde hayati boyunca hem yetisme çaginda hem de sanat dünyasinda yasadigi ve unutamadigi ilginç hatiralarini da dinleyicilerle paylasti.

Sefligini Mehmet Zeki Giray’in yaptigi konserde duygusal anlar yasanirken, Malatya Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müzigi Korosu da birbirinden güzel eserleri katilimcilar için seslendirdi. Kültür sanat dünyasinin yani sira çok sayida müzikseverin katildigi konserde sevilen eserlerini Malatyalilar için seslendiren Ates, konser programini tertip eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e gönülden tesekkürlerini iletti.

Düzenlenen konser programina, Vali Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Çolak, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Ercan Altin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin baskanlari, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



“Müzikseverler uzun süredir bugünü bekliyor”

Konser programi öncesi kisa bir konusma gerçeklestiren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Battalgazi Belediyemiz ve Malatya Musiki Cemiyeti tarafindan düzenlenen ve Malatya’mizin uzun süredir beklemis oldugu ünlü bestekar Amir Ates üstadimizin riyasetinde güzel bir aksam olacak. Türk Sanat ve Tasavvuf Müzigi bestecisi Amir Ates hocamizi Battalgazi’mizde konuk etmekten duydugum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizleri mutlu ettiniz, onurlandirdiniz. Sözlerimi uzatmadan Türk Sanat Müzigi ve Türk Tasavvuf Müzigi alaninda binlerce eser birakan ve milyonlarca kisiye ilham ve isik olan üstadimizi sizlerle bas basa birakiyorum. Degerli hocamizin simdiden agzina ve yüregine saglik diyorum. Hepiniz hos geldiniz” seklinde konustu.



“Battalgazi’de özel bir konser programi oldu”

Malatya özel bir konser programina imza atildigina dikkat çeken Vali Hulusi Sahin ise, “Bu güzel müzik dinletisinin yasanacagi aksamda sözlerimi uzatmadan Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve Malatya Musiki Cemiyeti özel bir alkisi hak ediyor. Gerçekten çok güzel ve özel bir programa imza atilmis. Sizlerin bu ilgisi ve bu sevgisi oldukça bu güzel müzik aksamlari devam edecektir. Önümüzdeki aylarda da bu tür programlar devam edecek. Sanat ve müzik dolu gecelere hazir olun. Bugün Malatya’miz Amir Ates gibi büyük bir besteciyi misafir etmek gerçekten çok onur verici. Degerli üstadimizin olacagi sahnede sözlerimi daha fazla uzatmiyor ve Malatya Musiki Cemiyeti Korosuna da cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Konser programinin sonunda Sahin ve Güder, Ates’e çiçek ve hediye takdiminde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile