Beton Tankerinin Minibüsü Biçtigi Kazada 8 Kisi Öldü, 11 Kisi Yaralandi

Beton Tankerinin Minibüsü Biçtigi Kazada 8 Kisi Öldü, 11 Kisi Yaralandi

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde beton tankeri karsi seride geçerek yolcu minibüsünü biçti. Kazada 8 kisi hayatini kaybederken 2’si agir 11 kisi ise yaralandi.

Kaza, Gaziantep’in Islahiye ilçesi Hassa yolu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’in Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in Islahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakali Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karsi seride geçerek Islahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakali yolcu minibüsüne çarpti. Çarpmanin etkisiyle minibüs yoldan çikarak yan yatti. Kazada minibüste bulunan ve çogunun ögrenci oldugu ögrenilen 8 kisi hayatini kaybederken 2’si agir 11 kisi yaralandi. Kazanin ardindan olay yerine çok sayida ambulans ve itfaiye ekibi ile polis sevk edildi. Yaralilar 112 Saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Hayatini kaybedenler ise Islahiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Vali Çeber’den kaza açiklamasi

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Tir karsi seride geçerek minibüse çarpiyor. Soförlerimizin ikisi de yarali. Yaralilarimizdan 2’sinin durumu agir. Durumlari stabil hale gelince muhtemelen Gaziantep’e sevk durumu görünüyor. 4 hastamizin Gaziantep’e sevkleri gerçeklesti. Süreçle ilgili adli ve idari sorusturmalar da basladi.

Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin. Kardeslerimiz bizi çok üzdü. Rabbim baska aci yasatmasin insallah. Ilk kanaat tirin çok hizli ve süratli oldugu yönündedir. Tir soförümüzün gözalti islemi olacak gibi görünüyor. Ilk incelemeler de devam ediyor. Hatay’dan Islahiye’ye gelirken kontrolü kaybediyor, karsi seride geçiyor. Bunlarin hepsinin tekerlek izleri de mevcut. Kendi yolunda devam eden köy dolmusuna çarpiyor” diye konustu.

Kazayla ilgili sorusturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile