BEÜ'de 15 Temmuz Konferansi

BEÜ'de 15 Temmuz Konferansi

BITLIS – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Bitlis Valiligi tarafindan ’Türkiye’de Darbeler Tarihi Çerçevesinde 15 Temmuz Destani’ni Anlamak’ konulu konferans düzenlendi.

BEÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen programin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastas, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girisimi degil, ayni zamanda milletin demokrasiye olan bagliligini, birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdigi bir dönemeç oldugunu ifade ederek, "Bugün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü sekilde hissettigimiz anlardan birini yasiyoruz. 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayisiyla bir araya gelmek, ülkemizin birlik ve dirligi adina çok önemli bir adimdir. Bu vesileyle, aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. 15 Temmuz, sadece bir darbe girisimi degil, ayni zamanda milletimizin demokrasiye olan bagliligini ve birlik beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdigi bir dönemeçtir. Bu günü, demokrasimize ve milli iradeye sahip çikmamizin simgesi olarak kabul etmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, sehitlerimizi bir kez daha rahmetle aniyor, gazilerimize saglikli ve huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.

Siirt Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Coskun’un ‘Türkiye’de Darbeler Tarihi Çerçevesinde 15 Temmuz Destani’ni Anlamak’ konulu konferansin ardindan katilimcilar Bitlis Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen "15 Temmuz Milletin Zaferi" adli sergiyi gezdi. 15 Temmuz darbe girisimini anlatan sergi, katilimcilar tarafindan büyük ilgi gördü.

Programa Bitlis Vali Yardimcisi Alay Yazici, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari ve üniversite personeli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile