Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Kalite Derneği’nin programının başlaması için ön hazırlıkların tamamlandığını ve eğitimin başlangıcının derneğin eğitmeni tarafından gerçekleşeceğini ifade etti
KALDER Eğitmeni Müjgan Kerman ise, “KALDER’in amacı, mükemmellik modelini Türkiye’nin her kuruluşuna yayalım. Bu sayede kuruluşlar daha iyi yönetilsinler ve söz sahibi olsunlar düşüncesindeyiz. KALDER’in birçok faaliyet alanı var, özellikle sempozyumlar, müşteri memnuniyeti endeksi yapıyor. Mükemmellik Modeli Kalite Ödülü 1992’de Avrupa’ya verildi.
1993’te başka bir ülkeye, 1994’te de Türkiye’ye kalite ödülü verildi.
KALDER şimdi Cumhurbaşkanlığı himayesine girdi, artık genel kurul toplantıları köşkte yapılıyor. Kurumlarda çalışanlar enerjilerinin yüzde 80’ini kullanmıyor, sadece yüzde 20’sini kullanıyorlar. Bu yüzden enerjiyi çalışanlara tam kullandırmalıyız. Bir kurum mükemmel olmak istiyorsa sekiz temel kavramı bulundurması gerekiyor. Bu sekiz temel kavrama mükemmellik vasıtası ile hayata geçiriyor. Eğer bir kurumu mükemmel yönetmek istiyorsanız, bu sekiz temel kavramı uygulamanız gerekiyor” diye konuştu.
Kerman, sekiz temel kavramın, bütünsellik, kurumun müşterilere kattığı değer, çalışanla işbirliği içinde olma, dengeli sonuçlar gerçekleştirme, sürdürebilirlik, yaratıcılık ve yenileşim, süreçlerle yönetme, işbirlikleri oluşturma olduğunu ifade ederek, “Mükemmellik kriterleri dokuz taneden oluşmakta bunların beş tanesi girdi kriterleri dört tanesi ise sonuç kriterleri. Girdi kriterleri; liderlik, strateji, çalışanlar, işbirlikleri ve kaynaklar, süreçler, ürünler ve hizmetlerdir. Sonuç kriterleri ise, çalışanlarla ilgili sonuçlar, müşterilerle ilgili sonuçlar, toplumla ilgili sonuçlar, temel performans sonuçlardır” dedi.
Beü’de Mükemmellik Modeli Tanıtım Eğitimi
Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Kalite Derneği (KALDER) ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından Mükemmellik Modeli Tanıtım Eğitimi düzenlendi.