BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Kalite Derneği'nce üniversite personellerine, eğitim verildiğini söyledi.
Doğru, program için ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından, eğitimin derneğin eğitmeni tarafından verildiğini bildirdi.
KALDER Eğitmeni Müjgan Kerman ise KALDER'in mükemmellik modelini Türkiye'deki her kuruluşa yaymayı amaçladıklarını belirtti.
Kuruluşların daha iyi yönetilmesi ve söz sahibi olmalarını istediklerini bildiren Kerman, şöyle konuştu:
"KALDER'in birçok faaliyet alanı var. Mükemmellik modeli kalite ödülü 1992 yılında Avrupa'ya verildi.
1993 yılında başka bir ülkeye, 1994 yılındaysa Türkiye'ye verildi.
KALDER, şimdi Cumhurbaşkanlığı himayesine girdi. Artık genel kurul toplantıları köşkte yapılıyor. Kurumlarda çalışanlar enerjilerinin yüzde 80'ini kullanmıyor. Sadece yüzde 20'sini kullanıyorlar. Bu yüzden enerjiyi çalışanlara tam kullandırmalıyız."
Bir kurumun mükemmel olması için 8 temel kavrama uyması gerektiğini ifade eden Kerman, bu temel kavramların mükemmellik vasıtasıyla hayata geçeceğini dile getirdi.
Kerman, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eğer bir kurumu mükemmel yönetmek istiyorsanız, bütünsellik, kurumun müşterilere kattığı değer, çalışanla işbirliği içinde olma, dengeli sonuçlar gerçekleştirme, sürdürebilirlik, yaratıcılık ve yenileşim, süreçlerle yönetme ve işbirliği oluşturması gerekiyor. Mükemmellik modeli kriterleri ise liderlik, strateji, çalışanlar, işbirlikleri ve kaynaklar, süreçler, ürünler ve hizmetler, çalışanlarla, müşterilerle ve toplumla ilgili sonuçlar ile temel performans sonuçlarıdır."
Muhabir: Şener Toktaş
Yayıncı: Berin Arslan Çetin
BEÜ'de "Mükemmellik Modeli Tanıtım Eğitimi"
Bitlis Eren Üniversitesi senato üyelerine, daire başkanlarına, şube müdürlerine ve fakülte sekreterlerine, "Mükemmellik Modeli Tanıtım Eğitimi" verildi.