Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da her biri önemli ödüllerin sahibi keman yapımcıları Nicolas Gilles (Montpellier-Fransa) ve Wolfram Neureither (Montpellier-Fransa) ile yay yapımcıları Boris Fritsch (Paris- Fransa) Josef Peter Gabriel’in (Erlangen- Almanya) yanı sıra geçen yıl Hollanda’da yapılan Cuvee Darling Bow Making Competition’da “Jüri Özel Ödülü”nü alan M. Ufuk Güler (İzmir) tecrübelerini , Bülent Ecevit Üniversitesi, Ege Üniversitesi , İstanbul Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri’nden gelen öğrenci ve akademisyenlerle paylaştı. Etkinliğe katılan öğrenciler ile geçen sene yapımına başlanan 2 keman ve 6 yay bu sene bitirilerek konser vermeye hazır hale getirildi.
2. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi’nin Sergi bölümünde bu yıl Atölye çalışmasında yer alan ustalarla birlikte Türkiye’den ve yurt dışından toplam 25 keman yapımcısının ürettiği keman, viyola, viyolonsellerden oluşan 50’ye yakın çalgı yer aldı. Çalgı Sergisine Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümünden Öğr.Gör.Cem Dertsiz ve Öğr.Gör.Sinan Uçar toplamda dört adet keman ile katıldı.
MÜZİKSEV’de 12 Aralık 2016 günü açılacak serginin onur konuğu ise yaylı çalgılar için önemli bir isim Mesut Gözalan oldu. Gözalan’ın sergide 1963 ve 1967 yapımı iki kemanı sergilendi.
MÜZİKSEV etkinlik süresince iki de konsere ev sahipliği yapacak. 12 Aralık 2016 Pazartesi günü etkinliğin açılış konserinde çellist Serdar Mamaç ve piyanist Esra Mamaç özel bir konser verdi. 16 Aralık 2016 Cuma günü kapanış konserinde ise dünyaca ünlü Keman virtüözü Prof. Joshua Epstein sergilenen kemanlardan ikisi ile küçük bir dinleti sundu.
Atölyesi, sergisi, konserleri ve günlük söyleşileri ile bir festival havasında geçen Etkinlik kapsamında bir de seminer yapıldı. 14 Aralık 2016 Çarşamba günü IKSEV’de yapılan seminerin konuğu 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri “Müzik Eğitimcisi Özel Ödülü”nün sahibi Prof. Hazar Alapınar oldu. Alapınar çalgı yapım öğrencileri ile çalgı tarihi, müzisyen-çalgı yapımcı ilişkisi vb. konularda tecrübelerini paylaştı.
BEÜ Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapımı Bölümü İzmir'de
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çalgı Yapım Bölümü geçtiğimiz yıl kasım ayında İzmir’de İKSEV (İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı) ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisine katılmıştı. Uluslararası Keman ve Yay Yapım Atölyesi ve Sergisinin ikincisi 12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında yine İzmir’de Türkiye’nin ilk ve tek yay yapımcısı M. Ufuk Güler ve koleksiyoner/yayın evi sahibi Andy Lim öncülüğünde düzenlendi.