Beü Merkez Yerleşke Camisi İbadete Açılıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Yerleşke Camisi'nin ibadete açılacağı bildirildi.

BEÜ'nün yazılı açıklamasında, inşası tamamlanan camının 17 Ekim'de hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.
Caminin, BEÜ Rektörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi arasında imzalanan protokol uyarınca hibe yoluyla üniversiteye kazandırıldığı belirtilen açıklamada, inşaat çalışmalarının sonuna gelinen caminin toplam 1310 metrekare kapalı alana sahip olduğu kaydedildi.
Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitemizin iç ve dış paydaşların büyük destekleri ile sahip olduğu imkanları artırmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Özer, BEÜ'nün tüm mensuplarına geniş imkanlar sunabilmek adına yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Yürütmekte olduğumuz çalışmaların neticelerini görmekten ve kurumumuza yeni imkanları sunuyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Merkez yerleşkemizde inşa edilen cami Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesinin katkıları ile faaliyete geçme noktasına ulaşmış durumdadır. Camiyi üniversitemize 1 milyon liranın üzerinde bir kaynak ile kazandıran Türkiye Diyanet Vakfı ve Zonguldak İl Müftülüğüne, cami inşaatının kısa sürede tamamlanabilmesi adına sundukları katkılar için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile