BEÜ’nün Akademik Açılış Yapıldı

BEÜ’nün Akademik Açılış Yapıldı

Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı akademik açılışı rektörlük konferans salonunda yapıldı.

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı törende BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru tarafından açılış konuşması yapıldı. Genç bir üniversite olduklarını belirten Prof. Dr. Doğru; “Üniversitemizde gerek fiziki olarak gerekse de akademik olarak birçok gelişme oldu. İlk göreve atandığımda akademisyen sayımız 3 yardımcı doçent ve öğretim görevlisi ağırlıklıydı. Şu an ise öğretim üyesi sayımız 80 civarındadır ve kendi doçent ve profesörümüzü hazır hale getirecek bir konuma sahibiz” dedi.

İslami İlimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bu yıl kurulduğunu ve önümüzdeki günlerde akademisyen atamalarının yapılacağını belirten Doğru, “Güzel Sanatlar Fakültesi’nin burada olmasını istiyoruz ve yöreyle özdeşleşecek bölümlerle hızla kurmak istiyoruz. İslami İlimler Fakültesi’nin de çok büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz ve eğitim öğretime başlamasıyla beraber bölge, 500-600 yıl önceki ilim yuvası olduğu dönemlere tekrar kavuşarak daha da ileriye gidecektir” diye konuştu.

Sağlık programlarına da çok önem verildiğini belirten Rektör Doğru, “Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri MYO ve ona paralel olan diğer okullardaki programları da açarak ileride açmayı düşündüğümüz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin altyapısını oluşturma çabasındayız. Genç bir üniversite olmamıza rağmen Bolonya süreci ile Dünya üniversiteleri ile uyum sağlama çalışmaları, akreditasyon çalışmalarının, mükemmellik sertifikası ile ilgili çalışmaları başlattık. En kısa zamanda ISO 9001 sertifikasını alabilecek düzeye geleceğimize de inanıyorum” şeklinde konuştu.

Akademik yılının gelenekselleşen ilk dersi ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli tarafından verildi.

‘Üniversite ve Toplum’ konulu ilk dersi gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Rumeli’ye BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğu tarafından plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile