Beyaz Esya Fiyatlarinin Yükselmesiyle Ikinci El Ürünlere Ilgi Artti

Beyaz Esya Fiyatlarinin Yükselmesiyle Ikinci El Ürünlere Ilgi Artti

Beyaz esyada fiyatlarin yükselmesiyle satislar azaldi. Evlenecek çiftler daha çok ikinci el beyaz esyalara talep gösteriyor.



Dügün sezonunun yaklasmasiyla çiftler hazirliklarina basladi.

Beyaz esya fiyatlarinin yüksek bulan çiftler, ikinci el ürünlere yöneldi. Esnaf fiyatlarinin yüksek olmasindan dolayi talebin azaldigini söyledi.

Evlenecek çiftlerin temiz kullanilmis ikinci el beyaz esyalara ilgi gösterdigini belirten esnaflar, önümüzdeki dönemde hareketliligin artabilecegini söyledi.

Evlenecek çiftlerin en düsük 20-25 bin liradan beyaz esya alisverisi yapabildigi belirtildi.

"Ikinci el ürünlere talep artiyor"

Esnaf Serhat Karabulut, dügün sezonunu beklediklerini söyleyerek, "Geçmis dönemlerde olan müsteri akinini daha göremedik. Fiyatlar yüksek oldugu için talep çok fazla yok, az bir talep var. Evlenecek çiftler geliyor ama genelde bir sey almadan geri dönüyorlar. Bazi müsteriler ikinci el ürünleri tercih ettikleri de oluyor. Çiftler geldigi zaman fiyat arastirmasi yapiyorlar, müsteriler fiyatlarin yüksek oldugundan dolayi yakiniyor. Bu yüzden de su anda satis yapamiyoruz, hareketlilikte yok denecek kadar az. Çiftler, en düsük buzdolabini 6 bin-6 bin 500 liradan alabiliyor. Çamasir makinasi ortalama 4 bin ile 4 bin 500 arasinda, bulasik makinasi ise 3 bin 500 ile 4 bin lira bandindan basliyor. Evlenecek çiftin beyaz esya için cebinden minimum çikacak tutar 20 bin ile 25 bin TL arasinda. Normalde geçmis dönemleri göz önüne aldigimizda bizde hareketlilik Mayis ayinda baslar ve sonbahara kadar devam ederdi. Su anda Mayis ayindan umudu kestik" dedi.



"Evlenecek çiftlerde gelmeye basladi ancak fiyatlardan dolayi çok fazla talep olmuyor"

Beyaz esya sektöründe islerin yavasladigini söyleyen esnaf Gazi Altintas, “Beyaz esya fiyatlarinin artmasindan dolayi bu dönemde talep azaldi. Gelen müsteriler genellikle fiyatlardan sikayetçi oluyor. Dügün sezonu da yaklasiyor. Evlenecek çiftlerde gelmeye basladi ancak fiyatlardan dolayi çok fazla talep olmuyor. Müsteriler kendilerine uygun bütçeden beyaz esya bakiyorlar. Pandemiye göre hareketlilik var ancak ham madde fiyatlari arttigi için beyaz esya fiyatlari da artiyor. Önümüzdeki dönemde hareketlilik bekliyoruz. Çiftler temiz kullanilmis ikinci el ürünlere yöneliyor" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile