Beyaz Saray, Afganistan'dan Tahliye Edilenlerin Yüzde 77'Sinin Afgan Oldugunu Açikladi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Afganistan'dan tahliye edilen yaklasik 120 bin kisiden yüzde 77'sinin Özel Göçmen Vizesine (SIV) basvurmaya hak kazanan Afganlar oldugunu açikladi.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenledigi günlük basin toplantisinda, Afganistan'daki son gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Afganistan'da hala tahliye edilemeyen kisiler için girisimlerini sürdürdüklerini belirten Psaki, "Tahliye edilenlerden yüzde 77'si, Özel Göçmen Vizesi almaya hak kazanan Afganlardi." ifadesini kullandi.

- Kabil Havalimani için Türkiye ve Katar vurgusu

Psaki, çok konusmamis olsalar da Afganistan'daki tahliyelerde uçaklardan baska yollara da basvurduklarina isaret ederek, bazi durumlarda helikopterlerle insan tasidiklarini ancak güvenlik gerekçesiyle bunlari açiklamadiklarini kaydetti.

Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin tahliyeler için tekrar isletmeye açilmasi yönünde çalismalarini sürdürdüklerinin altini çizen Psaki, "Havalimaninin tekrar faaliyete geçmesi için çalisiyoruz, havalimaninin sivil kisminin açilmasi için Türk ve Katarli ortaklarimiz ile çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile