Beydagi'ni Asan Battalgazi Belediyesi Ekipleri, Üretici Ve Hayvanlarini Kardan Kurtardi

Beydagi'ni Asan Battalgazi Belediyesi Ekipleri, Üretici Ve Hayvanlarini Kardan Kurtardi

Malatya Beydagi’nin eteklerinde küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan, yogun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan üretici Hüseyin Kopar ve ailesinin yardimina Battalgazi Belediyesi ekipleri yetisti. Ahir çatisinin çökmesi sonucu 4 hayvani telef olan üretici Kopar ve hayvanlari, ekiplerin yardimiyla kurtarildi.

Son yillarin en etkili kar yagisi ile karsi karsiya kalan Malatya’da, vatandaslarin yardimina yine Battalgazi Belediyesi ekipleri yetisti. Yolda mahsur kalan vatandaslardan ilaci biten kronik hasta teyzeye, tavuklarina yem veremeyen üreticilerden hastaneye gitmek zorunda olan hastalara kadar ilçede yardim talebinde bulunan birçok vatandasin imdadina yetisen Battalgazi Belediyesi ekipleri, bu kez de ahir çatisi çöken ve ailesiyle birlikte mahsur kalan üreticiye yardim için Beydagi’ni asti. Beydagi (Mamurek) kirsal Mahallesi Çalhan mevkiinde yillardir küçükbas hayvan üreticiligi yapan 53 yasindaki Hüseyin Kopar, ahir çatisinin kardan dolayi çöktügünü ve yardim edilmedigi takdirde tüm hayvanlarinin telef olacagini belirterek, Battalgazi Belediyesi ekiplerinden hizli sekilde yardim talebinde bulundu.

2 metreyi asan karli yolda amansiz bir mücadele

Üreticinin yardim talebinin ardindan zaman kaybetmeden yola çikan Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, yer yer 2 metreyi asan karli yolda 6 saatlik zorlu bir yolculugun ardindan ailesiyle birlikte Beydagi’nin eteklerinde mahsur kalan üretici Kopar’a ulasti. Güçlükle ulasilan Kopar ve ailesini güvenli bir yere alan ekipler, sonrasinda ise yogun kar yagisi nedeniyle çatisi çöken ahirdaki hayvanlara ulasti. 4 hayvanin telef oldugunu gören ekipler, diger hayvanlarin kurtarilmasi için çalisma baslatti. Ekiplerin hummali çalismalarin ardindan üretici Kopar, hayvanlariyla birlikte kurtarildi.

“Yardimimiza Battalgazi Belediyesi yetisti”

Üretici Kopar ile birlikte Beydagi’nin eteklerinde mahsur kalan Hasan Kaya isimli vatandas, Battalgazi Belediyesi ekiplerine tesekkürlerini ileterek, “Çok asiri kar yagisi var. Uzun zamandan sonra ilk kez Malatya’miza bu kadar kar yagdi. Kaynim Hüseyin Kopar, burada küçükbas hayvancilik isi yapiyor. Yogun yagan kar nedeniyle burada mahsur kaldik ve hayvanlar çadiri yikildi. Allah Battalgazi Belediyemizden razi olsun. Yollarimizi açti, bizleri ve hayvanlarimizi kurtardi. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve ekibine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Allah herkese böyle baskan nasip etsin”

En zor anlarinda yanlarinda Battalgazi Belediyesi’nin oldugunu aktaran Üretici Hüseyin Kopar, “Malatya’miz uzun zamandan beri böyle bir yagis almamisti. Kar yagisiyla birlikte firtinadan bir yere kipirdayamadik.

Ahirimizin çatisi çöktü. Durumumuzu Battalgazi Belediyesi’ne aktardik. Sabahin ilk isiklarindan bu yana yoldalar. Nihayet bizlere ulastilar. Bizleri kurtardilar. Canimizdan olacaktik. Yollarimiz açildi ve hayvanlarimizi simdi asagida akrabamizin ahirina indirecegim. Nisan ayina kadar orada kalacagiz. 4 hayvanim telef oldu ve biz bir sey yapamadik. Sag olsun ekipler geldi ve bizi kurtardi. Allah Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’den razi olsun. Baskasi olsaydi gelmezdi, ekiplerini göndermezdi. Baskanimiz her zaman vatandasinin yaninda. Rabbim baskanlik görevini daim etsin. Allah herkese böyle baskan nasip etsin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile