Beyin Ölümü Gerçeklesen Isçinin Ailesinden, Belediyeye Ve Komünist Maçoglu'na Tepki

Beyin Ölümü Gerçeklesen Isçinin Ailesinden, Belediyeye Ve Komünist Maçoglu'na Tepki

Çöp toplama aracindan 12 Ocak 2024 tarihinde düserek beyin ölümü gerçeklesen Tunceli Belediyesi’nde temizlik isçisi olarak çalisan Zülfü Çelikdemir’in ailesi, belediyeye ve baskan Fatih Mehmet Maçoglu’na, çocuklarinin ölümüne sebebiyet verdigi gerekçesiyle tepki gösterdi.

Tunceli Belediyesi’nde 7 yildir temizlik isçisi olarak çalisan Çölyak hastasi 38 yasindaki Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 günü merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde çöp toplama aracindan düserek beyin kanamasi geçirmisti. Sürücü ve diger isçinin düstügünü fark etmedigi Çelikdemir, olayi gören vatandaslarin haber vermesi üzerine ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldirilmisti. Beyin kanamasi geçirdigi ögrenilen Çelikdemir burada yogun bakim ünitesine alinmis ardindan da Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi’ne sevk edilmisti.

14 Subat tarihinde beyin ölümü gerçeklesen Zülfü Çelikdemir’in ailesi olayda ciddi kusuru bulundugunu söyledikleri Belediye Baskani Fatih Mehmet Maçoglu ile ilgili birim amirlerini protesto etmek için Tunceli Belediyesi önüne geldi.

Burada açiklama yapan Çelikdemir’in ablasi Zülfünaz Çelikdemir, “Bizler Zülfü’nün hakkini sonuna kadar savunacagiz, bu davanin sonuna kadar takipçisiyiz. Zülfü’nün 14 Subat’ta beyin ölümü gerçeklesti. Bu is kazasi degil belediye ait bir cinayettir” dedi.

Çelikdemir’in dayisi Hüseyin Salan, kazadan 10 gün önce yegeninin izin talebinde bulundugunu belirterek, “Arastirilmadan, sorusturulmadan is yogunlugu gerekçesiyle ayni gün izin talebi reddediliyor. Eger yegenime o gün izin verilmis olsaydi belki bugün yasiyor olacakti. Bunun sorumlusu birim amiri ve Maçoglu’dur. Maçoglu, burada bir çete kurmustur. Belediyecilik yapmiyor çetecilikle belediyeye yönetmektedir. Insanlarin hiç yoktan ölümüne sebep olmustur. Bunlar suçlu ve katildir” diye konustu.

Defalarca belediyeye gidip ricada bulundugunu dile getiren baba Seyit Ali Çelikdemir ise “Dilekçeler yazdik. Bunlari bir nüshasi bizde bir nüshasi belediyede. Bana dediler ki su an personel izinde bunun izni yok dediler. Sonra 2 ay izni var dediler. Çocuk 7 senedir çalisiyor. Sonra muhasebeden baktik çocugun 156 gün izni var. Ona ragmen reddediliyor. 40 gündür hastanede bu çocugun basindayiz. Yazik degil mi? üniversite mezunuydu. Yüzde 51 engelli raporu var. Arkadasi soför mahallinde oturuyor kendisini o hasta haliyle arabanin arkasina birakiyor. Bu düstü mü yoksa öldürdüler mi? Çocugu ögretmenler görüyor. Ben üsüyorum diyor ceket veriyorlar, semsiye tutuyorlar. Çocuk kendinden geçiyor. 38 yasinda bir genç. Tüm Tunceli halki onu taniyor. Adalet yerini bulsun. Bugün bana yarin size olmasin. Benim gözyaslarim dinmiyor. Ben bu aciyi yasiyorum. Hizir orucundayiz dilegim o aciyi onlar da yasasin. Çünkü benim evladimi koparip aldilar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile