Beykoz'da E-Parlamento Gençlik Oturumu Gerçeklestirildi

Beykoz'da E-Parlamento Gençlik Oturumu Gerçeklestirildi

Beykoz’da Uluslararasi E-Parlamento Gençlik Oturumu gerçeklestirdi. Oturumda sürdürülebilir sehir ve yasam alanlari üzerinde gençlerin yasam alani algisi ve yesil gelecek için sürdürülebilir kent stratejileri ve uygulama örneklerinden bahsedildi. Programda ayrica interaktif anket programinda kullanilarak online ve yüz yüze programa katilan katilimcilarin düsünceleri alindi.

Beykoz’da Uluslararasi E-Parlamento Gençlik Oturumu Türk-Alman Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirdi. Oturumda sürdürülebilir sehir ve yasam alanlari üzerinde gençlerin yasam alani algisi ve yesil gelecek için sürdürülebilir kent stratejileri ve uygulama örnekleri konusu konusuldu.

Programin moderatörlügünü WALD Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Duman yaparken Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkinma Bölümü Baskani Angel Gutierrez Hidalgo de Quintana ve BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez hibrit olarak düzenlenen oturumda online ve yüz yüze farkli ülkelerden gençlerin sorularini cevapladi. Oturumla birlikte gençlerin bilinçli bireyler olarak demokratik katilimcilik ilkesiyle güncel ve toplumsal konulara iliskin farkindalik gelistirmesi ve sorunlarin çözümüne katkida bulunmasi adina demokratik yöntem ve süreçlerin bilinirliginin artirilmasi amaçlandi.

"Türkiye’nin kentsel planlamanin sonradan gelmesi gibi bir kadersizlikle var"

Oturumda gençlerin sorularini cevaplayan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, “Sürdürülebilirlik, akilli sehirler ve bununla ilgili uygulamalar konusunda maalesef Türkiye’nin kentsel planlamanin sonradan gelmesi gibi bir kadersizlikle var. Önce yasam basliyor, kent bir sekilde olusuyor sonra arkasindan planlama geliyor. Bu planlara da islah planlari deniliyor. Bizim yasadigimiz böyle bir sikinti var. Türkiye olarak böylesine çok ciddi bir sikintiyi yasayan ülkeyiz. Bu sikintinin en çok yasandigi kentlerden birisi de bana göre Beykoz. bir digeri de Istanbul’dan örnek verirsem Zeytinburnu. Ben Zeytinburnu’nda 20 yil belediye Baskanligi görevi yaptim, Beykoz’da da 3 yildir belediye Baskanligi yapiyorum. Beykoz’a gelelim, fabrikalar deri kundura, Sisecam, tekel fabrikalari burada bir üretim söz konusu o dönemde burada üretimde çalisacak insanlar nerede oturacak bu düsünülmemis. Aynisi Zeytinburnu için de geçerli Istanbul’un ilk organize sanayi bölgesi hemen surlarin disindaki oradaki fabrikalarda çalisacak insanlar nerede oturacaklar, nasil oturacaklar bu da düsülmemis. Kendi çözümünü oraya gelen insanlar kendileri üretmisler ve bir sehir insa olmaya baslamis.

"Düzenli bir kentte yasami sürdürülebilir kilmak çok daha kolay"

Düzenli bir kentte yasami sürdürülebilir kilmak çok daha kolay oldugunu ifade eden Baskan Aydin, "Düzensiz bir kentte plansiz bir kentlesmenin oldugu bir yerde yasami sürdürülebilir kilmak, insanlari mutlu kilmak, yasam kalitesini arttirmak gerçekten çok büyük bir fedakarlik ve çalisma gerektiriyor. Öncelikle bir taraftan atigin miktarini azaltmak ile ilgili politikalar gelistirmeye, hayata geçirmeye çalisiyoruz. Diger taraftan da atiklarin geri dönüsümü ile ilgili gelistirdigimiz bir çok proje ve politika uygulamalari var. Bu anlamda dünyayi yasanabilir olmaktan çikaracak olan en önemli olan etkenlerden birinin bu oldugunu biliyoruz. Insanlari ve hemsehrilerimizi bu anlamda bilinçlendirmeye yönelik bir çok faaliyetler yapiliyor ve projeler hayata geçiriliyor. Fakat duyarliligi arttirabilmek insanlarin bunu içsellestirmesini arttirabilmek farkli sosyal projeler ile birlestirerek ancak mümkün olabiliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile