Beykoz'da Vatandaslar Ücretsiz Saglik Taramasindan Geçiriliyor

Beykoz'da Vatandaslar Ücretsiz Saglik Taramasindan Geçiriliyor

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi kapsaminda Beykoz Belediyesi, Ortaçesme meydaninda saglik tarama araci ile Beykozlu vatandaslara ücretsiz tarama gerçeklestirdi. Tarama kapsaminda vatandaslarin tansiyon ölçümü, göz bozuklugu, göz tansiyonu ve seker kontrolleri yapildi. Vatandaslar saglik taramasina yogun ilgi gösterdi.

Dünya Saglik Örgütü tarafindan 2004 yilindan bu yana meme kanserinde erken teshisinin önemi ve meme kanseri farkindaliginin vurgulanmasi amaciyla 01-31 Ekim Ayi Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi olarak aniliyor. Beykoz Belediyesi de anlamli bir adim atarak Ortaçesme Meydaninda vatandaslara ücretsiz saglik taramasi firsati sundu. Meydanda bulunan otobüse gelen vatandaslarin tansiyon ölçümü, göz bozuklugu, göz tansiyonu ve seker kontrolleri gibi kontrolleri yapildi.

Saglik taramasina katilan Merve Bakirci, “Meme kanseri farkindalik haftasi için Ortaçesme’de böyle bir saglik otobüsü kurulmus. Beykoz Belediyesi’nin bize sundugu bu ücretsiz imkanlardan herkes bence faydalansin. Bugün ben de buradayim. Açlik kan sekerime bakildi. Tansiyonum ölçüldü. Göz tansiyonuma bakildi. Herkes zaten gayet de ilgili. Buraya gelip sizler de faydalanabilirsiniz” seklinde konustu.

Sunulan hizmet kapsaminda saglik taramasina katilan ve memnuniyetini dile getiren Sengül Kayaci, “Bugün ben buradayim. Belediyemize çok tesekkür ediyorum. Sabah geldim açlik kan sekerim, göz tansiyonum, kontrollerim ve normal tansiyonlarim ücretsiz olarak kontrol edildi. Çok tesekkür ediyorum. Bugün kadinlar olarak hepimiz buradayiz. Belediyemize tekrar tekrar tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile