Beyoğlu Belediyesi, Makedonya'dan 'Kardeş Çocukları' Ağırladı

Beyoğlu Belediyesi, Makedonya'dan 'Kardeş Çocukları' Ağırladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kardeş şehirlerden gelen çocuklarla makamında bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Beyoğlu Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Makedonya’nın Üsküp kenti Merkez Belediyesi’nden gelen “Kardeş Şehir” çocukları, Başkan Demircan ile Başkanlık Makamında “23 Nisan’da Çocuk Olmak” programında bir araya geldi.

Makamında Makedonyalı öğrenciler ile ilçeye bağlı çeşitli semt konaklarından anaokulu öğrencilerini ağırlayan Demircan, onlarla uzun uzun sohbet etti. Programda kardeş şehir çocuklarının söylediği “Kardeşlik Türküsü”nü dinleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklar geleceğimiz. Onların mutluluğu mutluğumuz, onların başarısı başarımız. İyi ki 23 Nisan var” dedi.

Bu anlamlı bayramın kendilerine ayrı bir heyecan kattığını ifade eden Demircan, “Çocuklarımızı ömür boyu kalbimizde taşıyoruz. Böyle anlamlı bir bayram bize ayrı bir heyecan katıyor. Hem dışarıdan konuklarımızla da oluyor. Bu haftayı doya doya onlarla yaşamak güzel bir enerji veriyor” şeklinde değerlendirme yaptı.

Başkan Demircan, ağırladığı Makedon ve Türk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Makedonya’dan gelen öğrencilere eşlik eden Üsküp Merkez Belediyesi Üyesi Katerina Canevsko ise, bu davetten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Canevsko, “Biz Makedonya’nın Üsküp şehrinin Merkez Belediyesinden geliyoruz. Ben belediye için çalışıyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramı için Üsküp merkez belediyesindeki okullardan buraya geldiler. Çocuklar, burada sergileyecekleri performansta farklı şarkılar söyleyecekler. Dört farklı şarkı söyleyecekler. Bir tanesi de Makedonca ve Türkçe bir şarkı. Beyoğlu belediyesinin düzenlemiş olduğu bu festival gerçekten harika bir fikir. Bazı ülkelerin bu daveti iptal ettiğini, gelmediğini duydum çok üzüldüm. Ama biz buradayız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Her zaman Beyoğlu’nun yanındayız, destekçisiyiz. Çocukların birçoğunun Türkiye’ye ve İstanbul’a ilk gelişi. O nedenle belediyeye çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile