Beyoglu Belediyesi Ve Espressolab'tan Sokak Hayvanlari Için Isbirligi

Beyoglu Belediyesi Ve Espressolab'tan Sokak Hayvanlari Için Isbirligi

Beyoglu Belediyesi, Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoglu Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’nin yenilenmesi ve kapasitesinin artirilmasi için Espressolab ile protokol imzaladi. Protokol ile birlikte hayvanlarin bakimi ve kisirlastirilmasi sürecinde iki kurum isbirligi yapacak.

Beyoglu Belediyesi, ‘Sokak Hayvanlari Yasa Tasarisi’nin kamuoyunda tartisildigi bu günlerde önemli bir çalismaya imza atti. Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoglu Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’nin bir an önce iyilestirilmesi ve kapasitesinin arttirilmasi amaciyla kahve zinciri Espressolab ile isbirligi protokolü imzalandi.Protokole göre Espressolab, içinde kedi yogun bakim ünitesi, muayene ekipmanlari, çelik kafesler, infüzyon pompasi ve oksijen konsantratörü de bulunan, tam teçhizatli, iki katli prefabrik bir veterinerlik binasi yapacak. Ayrica Sütlüce’deki mevcut hayvan barinaginin bakim, onarim ve tamirati da Espressolab tarafindan üstlenilecek, barinagin iç ve tibbi teçhizatlarini güçlendirilecek. Bu sayede Beyoglu’nda ihtiyaç duyulan hayvan bakim hizmetinin kapasitesi büyük oranda artmis olacak. Protokole göre bölgedeki hayvanlara kuru ve yas mama tedariki ile 1 yillik kisirlastirmaya iliskin malzeme temini de yine ilgili firma tarafindan saglanacak. Protokol ile Beyoglu Belediyesi’nin hayvan barinagi, ortak tabela ile‘Espressolab Hayvan Barinagi’ olarak anilacak. Protokolde yer alan hususlarin 45 gün içerisinde tamamlanmasi ve projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Projenin tamamlanmasi ile birlikte, yillik ortalama 700 olan kisirlastirma sayisinin, 4 bine çikarilmasi hedefleniyor.

“Hayvanlari yasatmayi ve sahiplendirmeyi istiyoruz”

Bunun, özel sektörle yapilan ilk protokol oldugunu söyleyen Beyoglu Belediye Baskani Inan Güney, “Beyoglu sakinleri, hayvanlara deger veren, yasatilmasini savunan insanlar. Espressolab de Beyoglu’ndan çikmis, Beyoglu’nun firmasi. Bu is birligi ile hem kamuya öz kaynak üretmis olduk, hem hayvanlarin yasatilmasi için adim attik, hem de sokaklarin güvenligini cana kiymadan saglayacak örnek bir süreç göstermis olduk. Biz ötenazi adi altinda hayvanlarin uyutulmasini degil, kamu kurumu olarak onlari yasatmayi, kisirlastirmayi ve sahiplendirmeyi istiyoruz. Bunun için barinaklarimizin kosullarinin iyilestirilmesi, tibbi kapasitelerinin arttirilmasi gerekiyor. Bu konuda bütün sorumluluk belediyelerin omzunda. Bu protokolle gösterdik ki kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar bir araya gelirsek akilci ve insani çözümler gelistirebiliyoruz” dedi.



“Hayvanlarin yasamasi için tüm duyarli markalara da çagrida bulunuyoruz”

Espressolab Pazarlama ve Kurumsal Iletisim Müdürü Ersin Kefeli, “Öncelikle barinaga ‘Espressolab Hayvan Barinagi’ olarak isim sponsoru oluyoruz. Barinagin yenilenmesi disinda hayvanlarin bakimi ve kisirlastirilmasi sürecine de destek olacagiz. Espressolab olarak son dönemde tartismalara neden olan ‘Sokak Hayvanlari Yasa Tasarisi’na karsi harekete geçmek istedik. Hayvanlarin uyutularak degil kisirlastirma yöntemiyle islah edilmesini tesvik etmek adina maddi destek olmayi dogru buluyoruz. Hayvanlarin yasamasi için tüm duyarli markalara da çagrida bulunuyoruz. Bütün markalarin bu konuda sorumlu hissetmelerini ve harekete geçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile