Beyoglu'nda Damadini, Dünürünü Ve Damadin Kuzenini Öldürdügü Iddia Edilen Sanik Hakim Karsisinda

Beyoglu’nda iki aile arasinda çikan kavgada damadini, dünürünü ve damadin kuzenini silahla vurarak öldürdügü iddia edilen sanik Mürsel Agri hakim karsisina çikti. Sanik Agri savunmasinda, ‘’Vurdugum kisiler telefonumda ‘evladim’ olarak kayitli, isin aci tarafi bu’’ dedi.

Beyoglu’nda 27 Temmuz 2021’de iki aile arasinda kavga çikmis, kavgada 52 yasindaki Mürsel Agri’nin, damadi Berk Enes Giray, dünürü Hulusi Giray ve damadin kuzeni Burak Giray’i silahla vurarak öldürdügü ve olay sirasinda yaralanan Beytullah Akçay’in ise kaldirildigi hastanede vefat ettigi iddia edilmisti. Olaya iliskin sanik Mürsel Agri’nin yargilanmasina baslandi. Istanbul 39.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Mürsel Agri ve avukatlari hazir bulundu. Durusmaya müstekiler Mehtap Giray ile Ihsan Giray da avukatlariyla katildi.



"Kizimla damadimin tartismalari olurdu, biz de hep dünürüm Hulusi Giray ile çözmeye çalisirdik’’

Durusmada savunma yapan sanik Mürsel Agri, ‘’Kizimla damadimin tartismalari olurdu, biz de hep dünürüm Hulusi Giray ile çözmeye çalisirdik. Olaydan önce bir araya geldik konustuk, yine tatliya bagladigimizi düsündük. O ara kayinbiraderim Mahmut konusu gündemdeydi. Olay gecesi Mahmut ve damadim Berk’in tartismalari olmus telefonda, sanirim küfürlesmisler. Küfürlesmenin yanlis oldugunu söyledim ama bu olay kapanmadi. Ertesi gün dükkana gittigimde dünürüm Hulusi abi geldi oturdu. Her zamanki gibi oturduk çayimizi söyledik. Ben ‘’Mahmut’u arayayim, babasi sayilirsin gelsin elini öpsün bu konuyu kapatalim’’ dedim. Hulusi abi de damadim Berk’i aradi, ben de ‘ne gerek var, bu çocuklarin bir araya gelmesiyle yine bir kavga çikacak’ dedim. O yüzden de tekrar Mahmut’u arayarak gelmemesini söyledim’’ dedi.



"Vurdugum kisiler düsmanim degil, isin aci tarafi bu"

Savunmasina devam eden sanik Agri, "Damadim Berk ve kuzeni Burak yanimiza geldiler sonra da hisimla gittiler. Ben de kalktim ‘abi kalk engel olalim’ dedim. Hulusi abiyle ayni arabaya bindik, çocuklar olay yerinde kavga ediyorlarmis. Benim beklentim Hulusi abi de gelecek, kavgayi ayiracagiz seklindeydi. Arabadan indigimde taraflar sakinlesmisti ancak bizi gördüklerinde tekrar dövüsmeye basladilar. O sirada bir silah patladi, benim ayagimdan kanlar akiyordu. Bize ates edecek kimse yok diye etrafima bakiniyordum, Hulusi abinin elinde silahi gördüm. Aklim gitti, hemen geri çekildim. O sirada ani bir refleksle ve ölme korkusuyla silahimi çikardim, Hulusi abi bana döndü. Hulusi abiyi vurduktan sonrasi bende yok. Vurdugum kisiler telefonumda ‘evladim’ olarak kayitli. Hulusi benim öz abim gibidir. Vurdugum kisiler düsmanim degil, isin aci tarafi bu’’ ifadelerini kullandi.

"Ikisi arabadan indiklerinde kavga tekrar basladi ve Berk, Beytullah’in bogazina sarildi"

Durusmada tanik olarak dinlenen Sevilay Akçay ise bir alt sokakta oturdugunu ve kavga seslerini duyunca disari çiktigini söyleyerek, "Seslere geldigimde kavga durulmustu. Ben geldigim sirada Hulusi bey ile enistem Mürsel Agri da gelmisti. Ikisi arabadan indiklerinde kavga tekrar basladi ve Berk, Beytullah’in bogazina sarildi. Arbede çikinca Hulusi bey Beytullah’i hedef alarak vurdu. Sol baldirindan vurdu, sonra bir saglikçi oldugumdan Beytullah’a ilk yardimda bulundum. Onun disinda bir sey görmedim’’ seklinde konustu.

Alinan avukat savunma ve beyanlarinin da ardindan görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi, sanigin üzerine atili suçun vasif ve mahiyeti de göz önüne alinarak tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep etti.

Tutukluluk halinin devamina karar verildi

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Mürsel Agri’nin tutukluluk halinin devamina ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, olay günü maktul Hulusi Giray ve süpheli Mürsel Agri’nin pastanede bulustuklari, yanlarina diger maktuller Berk Enes Giray ve Burak Giray’in geldigi aktarildi.

Hazirlanan iddianamede, maktullerin süpheli Agri’nin kayinbiraderi olan Mahmut Akçay’i sordugu, daha sonra da Akçay’in motosikletine zarar verip, Akçay’in yakinlari ile tartisip taskinlik çikardiktan sonra oradan ayrildiklari kaydedildi. Hulusi Giray ve süpheli Mürsel Agri’nin olay çikmamasi için Berk Enes Giray ve Burak Giray’in arkasindan gittigi kaydedilen iddianamede, arbede yasandigini gördükleri ve Hulusi Giray’in kardesine ait silahla ates ettigi ve Beytullah Akçay, Irfan Akçay ve süpheli Mürsel Agri’yi yaraladigi belirtildi. Iddianamede, süpheli Mürsel Agri’nin da ates ederek Hulusi Giray, Berk Enes Giray ve Burak Giray’i öldürdügü anlatilirken, ayrica Giray soyadli kisilerin Mahmut Akçay’in paylasimlari nedeniyle husumetlerinin oldugu ve bu nedenle Akçay’a ulasmak istemeleri sonucunda olayin gerçeklestigi anlatildi. Maktul Hulusi Giray’in ates etmesi üzerine bir kisinin öldügü, bir kisinin ise yaralandiginin aktarildigi iddianamede, ilk haksiz eylemin kimin tarafindan gerçeklestigi tespit edilemese de süpheli Mürsel Agri’nin ruhsatli silahli ile kamera kayitlarinda yerde yatan ve an itibariyle ölü veya yarali oldugu tespit edilemeyen maktullerin kafasina ates ederek ölümlerine sebebiyet verdigi kaydedildi.

Hazirlanan iddianamede süpheli Mürsel Agri’nin 3 kisiye karsi ‘kasten öldürme’ suçundan 3 kez müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile