Beyoglu'nda Müezzine Tekme Ve Yumruklu Darp

Beyoglu'nda Müezzine Tekme Ve Yumruklu Darp

Beyoglu’nda bir caminin müezzini teravih namazi sonrasinda bir grup tarafindan tekme ve yumruklarla darp edildi. Olayin ardindan din görevlisi bir grup, camiinin avlusunda saldiriyla ilgili açiklama yaptigi sirada da bir grup tarafindan müdahale edildi.

Beyoglu Piyalepasa Mahallesi’ndeki Aksemsettin Caminin arka sokaginda meydana gelen olayda, caminin müezzini 52 yasindaki Hanefi Çil, teravih namazi çikisinda bir grup tarafindan darp edildi. Yüzü kanlar içerisinde kalan ve boynu sikilan Çil yere yigilirken, saldirganlar ise kaçti. Olayin ardindan ihbar üzerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Saglik ekipleri ilk müdahalenin ardindan Çil’i hastaneye kaldirarak tedavi altina aldi. Müezzin Çil’in sikayetçi olmasi üzerine polis ekipleri saldirganlari yakalamak için çalisma baslatti.

“Binlerce din gönüllüsü artik onlarin karsisindadir”

Olayla ilgili çalismalar sürerken caminin avlusunda toplanan din görevlileri saldiriyla ilgili basin açiklamasi yapmak istedi. Yapilan açiklamada, “Bizler böylesine büyük mesakkatleri dert edinen sevinçleri ve hüzünleri ortak olan her zorda ve darda degerli milletimize rehberlik etme serefine nail olmus peygamberimizin peygamberimiz serefli mekana sahip olma gayretinde din gönüllüleriyiz. Bugün mübarek Ramazan’in hürmetini çigneyen kutsiyetini gölge düsüren degil bir din görevlisine hiçbir canliyi reva görünmeyecek bir vicdansizliga sahne olan su sokaklarda degerli Hanife Çil hocamiza yapilan çirkin ve ahlaksiz saldiriyi telin etmek bunu gerçeklestiren zalimlere ve zavallilara hocamizin asla yalniz olmadigini bildirmek için buradayiz” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Kardesimize yapilan bu haince ve ahlaksizca saldiriyi organize edenler bilmeliler ki binlerce din gönüllüsü artik onlarin karsisindadir ve bunun bedelini ödetmek için bu yasananlarin hem dünyada hem ahirette ilelebet takipçisi olacagiz. Degerli kardeslerim bütün sendikalar ve din görevlileri dernegi olarak hepimiz kardesimizin yanindayiz. Yetkililerimizden arzumuz bugün Islamin ve Kur’ân’in izzetini ayaklar altina almak isteyen ben yobazlarin saldirilari karsisinda ve hadsizliklerin odagi haline gelmis olan diyanetimizin ve onun degerli çalisanlarinin böyle bir olayla an olmasinin önüne geçilmesi ve bir daha bu konu bulmamasi için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz” denildi.

Öte yandan, basin açiklamasi yapildigi esnada bir grup, din görevlilerinin açiklamasina müdahale etti. Bunun üzerine görevliler ile grup arasinda arbede çikti. Itismelerin ve sözlü saldirinin oldugu olay büyümeden sonlandi. Yasananlar ise kameralara yansidi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile