Beyoglu'nda Tekme Tokat Dövülen 19 Yasindaki Gencin Ölümüne Iliskin Sorusturma Tamamlandi

Beyoglu’nda 19 yasindaki genci tekme tokat darp ederek sigindigi is yeri bahçesinde ölümüne neden olduklari iddia edilen 14-17 yas araligindaki 4 çocuk hakkinda ‘kasten öldürme’ suçundan 9 ile 15 yil arasinda hapis cezasi talep edildi.

Beyoglu’nda 25 Agustos 2023’de 19 yasindaki Abdullah Sakun’u tekme ve tokatlarla darp ederek, sigindigi is yerinin bahçesinde ölümüne neden olduklari iddia edilen E.A. (16), E.D. (17), E.Ö. (14) ve M.E.D. (15) hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, suça sürüklenen çocuklarri olay günü 19 yasindaki Abdullah Sakun’u el ve ayaklariyla vurarak darp ettikleri, Sakun’un kaçtigi sirada bir is yerinin bahçesine sigindigi ve orada sdud yigilarak vefat ettigi belirtildi. Vefat eden Sakun’un is yeri bahçesine siginarak demir parmaklikli kapiyi kapatmasi sonucu saldirilardan kurtuldugunun aktarildigi iddianamede, aksi durumda suça sürüklenen çocuklarin Sakun’u darp etmeye devam edecekleri ve öldürme kastiyla hareket ettiklerinin anlasildigi belirtildi.

Ani solunum durmasi sonucu vefat etti

Suça sürüklenen çocuklarin fikir ve eylem birligi içerisinde Sakun’u darp ettikleri kaydedilen iddianamede, darp sonucu Sakun’un maruz kaldigi travmanin etkisiyle sinir uçlarinin asiri uyarildigi, buna bagli olarak ani solunum ve dolasim durmasi ile gelisen komplikasyonlarin Sakun’un ölümüne neden oldugu aktarildi.

"Agzindan burnundan hiç kan gelmedi, gelmis olsaydi kendisine yardimci olurduk’’

Iddianamede ifadesine yer verilen süpheli M.E.D., Sakun’u hayatinda ilk kez gördügünü söyleyerek, "Mahalleden tanidigimiz yasi benden küçük bir arkadasim, Sakun ile daha önceden bir sorun yasadigi için yanima gelerek ‘Agabey beni dövmeye geldiler’ dedi.

Bunun üzerine Sakun’un oldugu meydana gittik ve kendisiyle konustuk. Sakun’un yaninda yasi küçük 2-3 çocuk daha vardi. Sakun benim ölmüs babama küfür etti, özür dilemesini istedim ancak bunu reddetti ve bana yumruk atmaya çalisti. Egildim, yumruk E.A.’nin çenesine geldi. Daha sonra Sakun’a yumruk ve tokat attilar. Ben de tekme atmaya çalistim ama tekme degmedi. Sakun daha sonra kaçti, demir kapiya gelip kendisini içeri sakladi, ‘Bittiniz siz’ diye bagirdi. Kavga sirasinda normaldi, kendisine vurdugumuzda asla yere düsmemisti. Agzindan burnundan hiç kan gelmedi, gelmis olsaydi kendisine yardimci olurduk. Kendisinin oradan ayrilirken yere düstügünü de görmemistim. 3-4 saat sonra hastaneye kaldirildigini ve vefat ettigini ögrendim. Amacim kesinlikle kavga etmek degildi, kendisine fiziki müdahalede bulunmadim, neden öldügünü bilmiyorum’’ dedi.



"Öldürmek istesem baska türlü hareket ederdim, tokat atmazdim’’

Suça sürüklenen çocuk E.A. ise ifadesinde, "Tartisma kavgaya dönüsünce yumruk çeneme geldi. Bunun üzerine Sakun’a bir tokat attim, vurmaya ve tekme atmaya basladilar. Sakun da kaçti. Kavga sirasinda normaldi, ben kendisine sadece bana vurdu diye tokat attim. Öldürme kastiyla hareket etmedim, öldürmek istesem baska türlü hareket ederdim, tokat atmazdim’’ ifadelerine yer verdi.

3 suça sürüklenen çocuga 15’er yila kadar hapis talebi

Hazirlanan iddianamede suça sürüklenen çocuklar E.A., E.D. ve M.E.D.’nin ‘kasten öldürme’ suçundan 18 yasindan küçük olduklari da dikkate alinarak 12’ser yildan 15’er yila kadar hapis, suça sürüklenen çocuk E.Ö.’nün ise ‘kasten öldürme’ suçundan 15 yasindan küçük oldugu da dikkate alinarak 9 yildan 11 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Çocuklarin yargilanmasina önümüzdeki günlerde Istanbul Çocuk Agir Ceza Mahkemesi’nde baslanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile