Beyoğlu'ndaki 'Park' Kavgası Davası

Araç park etme yüzünden çıkan arbede sonrasında silahlı saldırıda bulunarak bir kişinin gözünü kaybetmesine neden olduğu iddia edilen suça sürüklenen çocuğun yargılanmasına başlandı.

Beyoğlu Okmeydanı'nda araç park etme yüzünden çıkan arbede sonrasında silahlı saldırıda bulunarak bir kişinin gözünü kaybetmesine neden olduğu iddia edilen suça sürüklenen çocuk hakim karşısına çıktı.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, suça sürüklenen çocuk A.K. ile mağdur Şahin Mumci ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan A.K, hakkında suçlamayı kabul etmeyerek, ''Olayla hiçbir ilgi ve alakam yoktur. İddianamede belirtilen babam ile mağdur arasındaki tartışmadan benim haberim yoktur, tartışmanın olduğu gün ben okuldaydım, daha sonraki olayı kabul etmiyorum.'' dedi.

Duruşmada ifade veren mağdur Mumci ise çalıştığı şirketin aracını bulunduğu yerden almak için gittiği sırada, internet kafeden çıkan iki kişi ile tartıştıklarını belirterek, "Bu arabayı buradan alın diye küfür etmeye başladılar. Ben de aracın bana ait olmadığını, çalıştığım şirkete ait olduğunu söyledim. Küfür etmeye devam etmeleri üzerine ben de aracın sahibini aradım. Aracın sahibi geldi. Şahıslardan A.K'nin elinde demir sopa vardı, diğer kişi küfür etmeye devam etti. Küfür eden kişi içeriden çekiç aldı, çekici bana doğru atarken ben de tuttum. Aramızda itişme kakışma oldu. Aracın sahibi etrafta bulunanlar yanımıza geldi. Bu sırada bana küfür eden kişi 'Seni vurduracağım.' dedi. Ben de önemsemedim." diye konuştu.

Bir süre sonra aracıyla seyahat ettiği sırada, bir telefon görüşmesi nedeniyle durduğunu anlatan mağdur Mumci, ''Birden camın patladığını hissettim, sağ kolumun olduğu yerde kütük gibi bir ağırlık hissettim. Kafamı çevirdiğimde huzurda olan A.K. ile karşı karşıya geldim. Silah sesinin yedi el olduğunu duydum, diğer mermiler de isabet ettiği için araçta kaldım, daha sonra da beni hastaneye kaldırdılar. Bu olay nedeniyle her iki gözüm de görmüyor. Şikayetçiyim.'' dedi.

Mahkeme, A.K. hakkında sosyal inceleme raporu aldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Duruşma çıkışı açıklama

Duruşmanın ardından koridorda ''Adalet istiyorum'' diye bağıran mağdur Şahin Mumci ve avukatı, adliye çıkışında açıklama yaptı.

Mağdur Mumci, "Bu nasıl bir adalettir söyleyin bana. 15 aydır adam geziyor. Ben hayatımı kaybetmişim. Benim dünyam kararmış. Neden tutuklanmıyor? Mahkemeye geldi sonra elini kolunu sallayarak yine dışarı çıktı." dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, silahlı saldırı girişiminde bulunan ve olay sırasında 17 yaşında olan şüpheli suça sürüklenen çocuk A.K'nin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile