Beypazarı'nda Dere Islahı ve Yol Çalışmaları

Beypazarı Gazipaşa Mahallesi'nden geçen dere yatağında ıslah çalışması başlatıldı.


Mahalle muhtarı Mesut Demir, Beypazarı Belediyesi tarafından başlatılan çalışmadan memnun olduklarını belirterek "Yıllardır yapılması gereken dere ıslah çalışması nihayet başlatıldı. Burada görüldüğü gibi polis lojmanları bulunuyor. Bu derede tam polis lojmanlarının önünden geçiyor. Oldukça da çirkin görüntülere sahne oluyor ve mahalleli de eline geçeni bu dereye atmaya çalışıyor. Bu nedenle derede oldukça kirlilik meydana geliyordu" dedi.

Demir, dere yatağında yapılan çalışmaların ve istinat duvarlarının tamamlanmasının ardından, dere kenarında çevre düzenlemesiyle birlikte piknik alanının oluşturulacağını ve yeşillendirme çalışmaları ile halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Öte yandan Belediye Başkanı Cengiz Özalp yaptığı açıklamada, ilçenin birçok bölgesinde yeni yol yapımı ve stabilize yolların asfaltlanması çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Özalp şu ifadeleri kullandı:

''2013 yılı başından Eylül ayına kadar yapılan çalışmalarda 128 bin metrekare soğuk asfalt, 6100 ton sıcak asfalt kullanarak yol yapımına ağırlık verilmiş olup muhtelif semtlerde çalışmalar devam ediyor. Yıl içerisinde 68 bin metrekare kaldırım, 8 bin 654 metre bordür, 810 metreküp taş duvar, 76 bin 700 metrekare stabilize yol, 40 bin metrekare de kumlama yaptık. 7 bin 300 metre yeni yol açacağız.''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile