'Beysehir' Adli Kitabin Galasi Yapildi

Beysehir Belediyesi tarafindan yayimlanan tarih, sanat tarihi, cografya, arkeoloji, biyoloji, edebiyat, ilahiyat, iletisim, isletme, iktisat, kamu yönetimi, ziraat ve turizm alanlarinda uzman olan 40'a yakin bilim insaninin katkilariyla hazirlanan "Beysehir" adli kitabin tanitim galasi yapildi.



Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir, Beysehir Belediyesi Kültür ve Yasam Merkezi'ndeki galada, kitabin kendisi için çok anlamli oldugunu dile getirerek, "Ilk dönemlerimde 1991 yilinda rahmetli Ibrahim Hakki Konyali'nin Beysehir Belediyesi çatisinda 1989 yilinda dökümlerini bulup yine bastirdigimiz ilk eser aklima geldi. Tarihe baktigimizda bugün galasini yaptigimiz ikinci eser 'Beysehir' isimli kitabin tekrar benim dönemime denk gelmesinin tarifsiz mutlulugunu yasiyorum." dedi.

Kitabin editörlügünü yapan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Beysehirli tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Musmal, Beysehir ile ilgili birçok eser ortaya kondugunu hatirlatti.

Musmal, "Beysehir ile ilgili çok sayida çalisan akademisyenler var. Bizler de doktora tezimizle ve Beysehir'le ilgili yapmis oldugumuz çok sayida çalisma dolayisiyla tanidigimiz bilim insanlarina ulasarak yani Beysehir'le ilgili çalismis ve Beysehir'de çalisan ve hizmet etmis 40'a yakin akademisyene ulastik. Hepsinden bugüne kadar yapmis oldugu çalismalari da belki biraz özetleyerek halka yönelik bir çalisma hazirlamalarini rica ettik. Hocalarimizin çogu bu teklifimizi sag olsunlar kabul ettiler, lütfettiler zamanlarindan egitim-ögretim yogunluklarindan firsat bularak bir yil içerisinde kendilerinden istedigimiz bölümleri hazirlayarak bize sundular. Bizim yaptigimiz sadece editörlük oldu. Kitabimizin 40'a yakin makalesini sekil, sablon ve metot usul olarak birbirine yakinlastirdik. Hocalarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum. Bu çalisma ortaya çiktiysa bilim insanlarinin katkilariyla ortaya çikti." diye konustu.

Konusmalarin ardindan program, kitabin olusumunda katkida bulunan Prof. Dr. Hüseyin Musmal ve tüm akademisyen bilim insanlarina katilim belgelerinin verilmesi ve kitap takdimi ile son buldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile