Beysehir'de Agizlar Asureyle Tatlandi

Beysehir'de Agizlar Asureyle Tatlandi

Konya’nin Beysehir ilçesinde, Muharrem ayi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte vatandaslara asure ikraminda bulunuldu.

Asure kazani önünde olusan kuyruklar ile Muharrem ayinin bereketi paylasildi. Beysehir Esnaf ve Sanatkarlar Odasi tarafindan bu yil ilk defa düzenlenen asure etkinligi çerçevesinde Beysehir Sanayi Camisi ve Merkez Çarsi Camisi’nde namaz sonrasi vatandaslara asure dagitildi. Beysehir Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Muhlis Bülbül, bu yil ilkini düzenledikleri etkinligin bundan böyle geleneksel olarak sürdürülecegini söyledi.

Bülbül, “Bu organizasyonun düzenlenmesinde katki saglayan yönetim ve denetim kuruluma, degerli esnaflarimiza ve Göl Feneri Dernegi’mize çok tesekkür ediyorum. Rabbim kabul etsin insallah” ifadelerine kullandi.

Bülbül, asure etkinliklerinin toplumsal bir gelenek ve ayni zamanda birlik ve beraberligin de bir simgesi oldugunu belirterek, “Asure, tüm farkliliklarin bir araya gelerek ayri bir güzelligi, ayri bir lezzeti ortaya çikardigi mesajini vermektedir. Bizler de asuredeki o birlik, dayanisma ve paylasmanin lezzetini hemsehrilerimizle beraber yasadik. Bu vesileyle Muharrem ayinin tüm dünyaya bolluk ve bereketin yaninda baris ve kardeslik de getirmesini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile