Beysehir'de Besicilere Hayvan Barinagi Destegi

Beysehir'de Besicilere Hayvan Barinagi Destegi

Konya’nin Beysehir ilçesinde besicilere "Beysehir’de KOP ile küçükbas hayvan refahi artiyor" projesi çerçevesinde hayvan barinagi desteginde bulunulacak.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ilçedeki küçükbas hayvan yetistiricilerinin altyapilarini desteklemek amaciyla Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Idaresi Baskanligina sunulan ’Beysehir’de KOP ile küçükbas hayvan refahi artiyor’ projesinin desteklenmesinin onayinin ardindan kurumlar arasinda sözlesmesinin imzalandigi belirtildi. KOP bölge Idaresi Baskanliginda gerçeklestirilen protokol imza töreninde KOP Bölge Idaresi Baskani Murat Karakoyunlu ile Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hüseyin Özver arasinda imzalarin atildigi kaydedildi.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hüseyin Özver yaptigi açiklamada, proje çerçevesinde faydalanici çiftçilere 25 adet 240 metrekarelik taban alana sahip, küçükbas portatif hayvan barinagi hibesi verilecegini belirterek, projenin bütçesinin 4 milyon 560 bin lira oldugunu ifade etti.

Özver, “Proje süresi bir yildir. Proje çerçevesinde hibe orani yüzde 70 olup, yüzde 30’u da faydalanici/çiftçi katkisi olacaktir. Küçükbas Portatif Hayvan Barinagindan faydalanmak isteyen yetistiriciler, ilgili müracaat sartlarini ilçemiz mahalle muhtarliklarindan veya ilçe müdürlügümüzden ögrenebilirler. Küçükbas Isletme sahipleri proje için 03.04.2023 -01.05.2023 tarihleri arasinda ilçe müdürlügümüze basvuruda bulunabilirler. Projemizin ilçemize ve ülkemize hayirli olmasi dileklerimiz ile birlikte projeye destek veren KOP Bölge Idaresi Baskani Murat Karakoyunlu beye ve çalisanlarina tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile