Beyşehir'de Eğitime Hayırsever Damgası

Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir’de yapımı süren Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu ve Fetullah Bayır Fen Lisesi inşaat alanında incelemede bulundu.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Hatipoğlu ile birlikte alanda incelemeler yapan Kaymakam Başıbüyük, hayırsever iki işadamı tarafından yaptırılan okul binalarının bulunduğu sahada çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı. İlçe Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Beyşehirli işadamı Kamil Akkanat’ın 5 Mart 2012 tarihinde Konya Valiliği ile yaptığı protokol kapsamında 12 derslik, 2 iş eğitim odası, 4 işlik atölye, 4 bireysel çalışma odası ve farklı donatı alanlarından oluşan, Beyşehir ve çevresindeki özürlülere hizmet verecek olan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi binası yapımını başlatarak milli eğitime devretmeyi taahhüt ettiği anımsatıldı. Açıklamada, Akkanat’ın protokolden kısa bir süre sonra inşaat çalışmalarına başlayarak okulun kaba inşaatını tamamladığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, hayırsever işadamı Fetullah Bayır’ın 20 Mayıs 2011 tarihinde yine Konya Valiliği ile yaptığı protokol kapsamında 16 derslikli Fen lisesi binası, spor salonu ve 300 kişilik öğrenci yurdunu anahtar teslim olarak milli eğitime devretmeyi taahhüt ettiği kaydedildi. Aynı açıklamada, inşaat alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Başıbüyük’ün, okul inşaatına başlanılması nedeniyle memnuniyetini dile getirdiği, yapılan protokol çerçevesinde inşaatın bir an evvel tamamlanarak eğitim-öğretime kazandırılması temennisinde bulunduğu belirtildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile