Beysehir'de Geleneksel Seker Fasulye Senligi

Beysehir'de Geleneksel Seker Fasulye Senligi

Konya Beysehir ilçesinin cografi isaretli ürünü Çetmi Seker Fasulyesinde bu yil rekoltede önemli ölçüde düsüs yasandigi belirtildi.

Beysehir’e bagli Çetmi Mahallesinde bu yil 10’uncusu düzenlenen Geleneksel Çetmi Seker Fasulye Senliginde yörede ata tohumlarindan ekilisi yapilan seker fasulye üretiminin önemli ölçüde düstügü dile getirildi.

Akçabelen Tarimsal Kalkinma Kooperatifi tarafindan yerlesim merkezinde düzenlenen senlikte konusan Konya Il Tarim ve Orman Müdürü Duran Seçen, Çetmi Mahallesinde üretilen seker fasulyesinin 100 yildan fazla bir üretim geçmisine sahip oldugunu hatirlatti. Ata tohumlariyla ekilen ürünün cografi isaretle tescillenerek Konya’nin önemli bir markasi haline geldigini anlatan Seçen, “Yaklasik bin-bin 200 dekar alanda yapilan üretim ortalama 250-300 ton civarindadir. Ancak, son yillarda üretimi 80-100 ton civarinda gerçeklesmistir” dedi.

Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar, festivalin, bölge halkinin dayanismasini ve birlikteligini güçlendiren bir etkinlik oldugunu ifade ederek, yerel tarimin desteklenmesi için bu tür organizasyonlarin artarak devam etmesi gerektigini söyledi.



Senlikte protokol konusmalarinin ardindan en güzel seker fasulye yemegi pisirme yarismasi düzenlendi, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ayrica, agalik seçimi, hediye çekilisi ve ödül töreni gerçeklestirildi.

Etkinlik, katilimcilara seker fasulyesi yemegi ikrami ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile