Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Beyşehir Göl Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Özel İdaresi Şube Müdürü Ali Dündar, Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir, çevre ilçelerin tarım müdürleri, kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açılış konuşmasında, proje kapsamında açtıkları kursta bayanlara erişte, tarhana, reçel, peynir, turşu gibi gıdaları köy ortamında, sağlıklı bir şekilde yapımının eğitiminin uygulamalı olarak verildiğini belirtti.
Böylece hem hane halkının ihtiyacı olan gıdaların güvenli bir şekilde sağlanmış olduğunu, hem de bireysel ve aile gelirlerinin artırılarak ülke ekonomisine katkıda bulunulduğunu ifade eden Karşıyaka, proje kapsamında kurs gören kursiyerlerin öğrendikleri bu bilgileri günlük hayatta kullanmalarını isterken, kurum olarak bayanların eğitimini ve üretime dahil edilmeleri konusunu çok önemsediklerini, bununla ilgili gerekli çalışmaları yürüttüklerini aktardı.
Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise, Bakanlık olarak halk sağlığını korumak, gıda güvenliği ile ilgili de bir sorumluluklarının bulunduğunun altını çizerek, "Yani biz bu konseptin adını 'tarladan çatala' diye tabir ediyoruz. Güvenli ve aynı zamanda güvenilir gıdayı temin etme gibi bir zorunluluğumuz ve görevimiz de var" dedi.
Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de düzenlenen bu programın tam bir devlet vatandaş buluşmasının bir sonucu olduğunu söyledi.
Selvi, kırsal kalkınma seferberliği olarak başlattıkları çalışmalar doğrultusunda köy, kasaba ve ilçelerde çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini bildirdi
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise gıda ihtiyacının tüm dünyada giderek arttığına vurgu yaparak, bunu güvenli bir şekilde karşılayabilmenin gerektiğini söyledi.
Bunun için de çok ileri teknolojilerin ve üretim sahalarındaki üretim faktörlerinin verimli olarak kullanılması gerektiğini aktaran Başıbüyük, "Biz buna gıda güvenliği diyoruz. Yani, gıdanın kesintisiz olarak ihtiyaca göre üretilebilmesi. Olayın diğer boyutunda ise gıdanın güvenilirliği çok önemli. Güvenilir olmayan gıda, insanları yediklerinde zehirleyen, ölümüne neden olan gıda, ne kadar çok olursa olsun bir önemi yok. Buradan da gıdanın güvenilirliği önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
Konuşmaların ardından güvenilir gıda konusunda açılan kursta eğitim gören kursiyerlere sertifikaları katılımcılar tarafından verildi.
Programın ardından ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe destekleri kapsamında Beyşehir'deki çiftçilere verilen traktörlerin teslim töreni gerçekleştirildi.
Bu kapsamda hibeden yararlanan 6 üreticiye traktörlerinin anahtarları yine protokol tarafından verildi.
Beyşehir'de 'Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda' Etkinliği
Beyşehir'de "Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, güvenli ve güvenilir gıda masaya yatırıldı.