Beyşehir'de Kuzuların Koyunlarla Buluşması

Beyşehir'e bağlı Gönen köyünde bulunan koyun çiftliğinde dünyaya gelen kuzuların, emzirmek üzere yanlarına gelen koyunlarla karşılaşma anı ortaya renkli görüntüler çıkarıyor.

Köy muhtarı Ali Gökler, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bin 400 koyunun bulunduğu çiftlikteki 400 kuzunun ayrı ayrı yerlerde kaldıkları anneleriyle her gün beslenimi için bir araya geldiğini söyledi.

Bu buluşma esnasında bazı koyunların annelik vazifesini çok fazla umursamayabildiğini ancak bu durumlarda araya giren çobanların iki tarafı bir araya getirmeye çalıştığını dile getiren Gökler, ''Normal şartlarda kuzuların yüzde 90'ı annesini bulur. Anne de yavrusunu bulur. Bu buluşma anı, en fazla 3-5 dakika sürer. Buluşmanın ardından koyunun yavrusunu emzirmesi 15 dakika kadar sürer, daha sonra birlikte gezerler, yarım saat sora ise ayrılırlar, herkes kendi istirahatine kendi bölgesine çekilir'' dedi.

Gökler, bu yıl çetin geçen kış şartları nedeniyle çiftlikte bulunan koyun ve kuzuları yayılıma çıkaramadıklarını, hatta yem stoklarının da yetmediğini, önümüzdeki günlerde koyun ve kuzuları tekrar yayılıma çıkaracaklarını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile