Beysehir'de Lise Ögrencileri Yazdiklari Hikayeleri Kitaplastirdi

Beysehir'de Lise Ögrencileri Yazdiklari Hikayeleri Kitaplastirdi

Konya’nin Beysehir ilçesinde ögrenim gören lise ögrencileri yazdiklari hikayelerin kitap haline dönüstürülmesinin mutlulugunu yasadi.

Fetullah Bayir Fen Lisesi’nde okuyan 10. sinif ögrencileri, Türk Dili ve Edebiyati dersinde yaptiklari yazim çalismalarini Türk Dili ve Edebiyati ögretmenleri Halit Can öncülügünde kitaplastirdi. Bu çerçevede egitim kurumundaki üç subede tahsil hayatlarini sürdüren ögrencilerden bazilari hayatin içinden, bazilari hüznü, aciyi ya da sevinci, bazilari da vefa, sevgi veya umudu anlatan hikayelerini bir araya getirdi. Yaklasik 150-220 sayfadan olusan her biri yaklasik 25 hikaye, ardindan kitap haline dönüstürülmeden önce isim ve kapak tasarimlari için çalisma baslatildi. Siniflarca seçilen isim ve olusturulan kapak tasarimlarinin ardindan ögrenci sayisi kadar baskilari tamamlanan kitaplar kütüphane için de yeni birer eser haline dönüstürüldü.

Okulun Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Halit Can, yürütülen proje hakkinda bilgiler verdi. Can, ögrencilerinin birlikte çalismasi ve karar almasi, kalici ürünler olusturmasi, farkli alanlardaki kabiliyetlerini kesfetmesi ve gelistirmesi ile özgüvenlerinin artmasi gibi ögrencilere pek çok katkisi olan bu tür çalismalarin sayisinin daha da artmasini oldukça önemsediklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile