Beyşehir'de 'Meryem' Adlı Sinema Filmi Haziran'da Çekilecek

Beyşehir'de 'Meryem' Adlı Sinema Filmi Haziran'da Çekilecek

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde çekimleri yapılan "Mommo-Kız Kardeşim" adlı sinema filmiyle uluslararası çapta birçok ödül kazanan ve isminden son dönemde çok sık söz ettiren yönetmen Atalay Taşdiken, memleketi Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni bir sinema filmi çekmek için kameraların arkasına geçmeye hazırlanıyor.

Taşdiken, Haziran ayı sonlarında çekimlerine başlayacağını belirttiği sinema filmi için ön hazırlık yapmak amacıyla Beyşehir'e geldi. Beyşehir'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşdiken, yeni sinema filmi projesi ile ilgili bilgiler verdi.

"Meryem" adlı sinema filminin Beyşehir'de kendi çocukluğunda yaşanmış bir öykü olduğunu belirten Taşdiken, "Beyşehir'de yaşayan genç bir kızın öyküsü. Kısmet olursa yazın Haziran ortalarında ya da sonuna doğru Beyşehir'de çekimlerine başlayacağım. Önümüzdeki seneise vizyona hazırlayacağız. Bunun için Beyşehir'e bir ön hazırlık için geldim, burada film çekeceğimiz mekanları, evleri ve dükkanları tespit edeceğiz, daha sonra tekrar geleceğim" dedi.

"Meryem" adlı sinema filmi için set olarak Beyşehir kent merkezini kullanacağını da vurgulayan Taşdiken, "Beyşehir'in mahalleleri ama elbette ki eski Beyşehir'in o duyguyu verecek sokak ve mahalleleri olacak bu. Bugünkü artık kimliksiz apartmanların olduğu resimler benim ilgimi çekmiyor açıkçası" şeklinde konuştu.

Bu filmin memleketi olan Beyşehir'in tanıtımına da önemli katkılar sunacağını umduğunu dile getiren Taşdiken, "Dünyada artık insanlar ülkelerini, şehirlerini, mimari özelliklerini, yemek kültürlerini, her şeylerini sinema yoluyla tanıtıyor. Bu çok değerli bir tanıtım şekli oluyor. Bizim de memleketimize, hem vefa borcumuzu ödemek, hem de küçük de bir katkımız olsun diye burada çekmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Taşdiken, Beyşehir'de çekimlerini yapmayı planladığı sinema filminin yanı sıra, diğer yandan da TRT 1'de yayınlanacak yeni bir dizi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

TRT 1'de oyuncu Şebnem Bozoklu'nun başrolünü üstleneceği yeni dizi filminin çok iyi bir oyuncu kadrosuna sahip bulunduğunu da ifade eden Taşdiken, şunları kaydetti:

"Şu andaki ismi; 'Arabulucu'. Ama, ismini ben değiştirmeyi düşünüyorum yayına girmeden önce daha iyi bir isim bulabilirsem. O da toplumun çok önemli bir yarasını anlatan bir proje. Her bölümünde boşanma aşamasına gelmiş ailelerin öykülerini anlatacağız. İnsanlara şunu diyeceğiz; 'en azından bir şans daha varsa, bir imkan daha varsa boşanmadan önce bir kez daha düşünün' gibi farkındalık oluşturmak projesi aslında. Bu da hayırlı bir iş. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile