Beysehir'de Profesyonel Ve Amatör Avlanma Siki Takipte

Beysehir'de Profesyonel Ve Amatör Avlanma Siki Takipte

Konya’da göllerde yeni av sezonunun baslamasi ile birlikte profesyonel ve amatör balik avciligi siki takip altina alindi.

Türkiye’nin önemli tatli su baligi üretim merkezlerinden Beysehir Gölü’nde su ürünleri avlanma sezonunun baslamasinin ardindan avi yapilan baliklarin boy denetimleri gerçeklestirildi.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli su ürünleri kontrol ekiplerinin Beysehir Gölü’nde serbest av döneminde de denetimleri sürüyor. Su ürünleri av yasaginin sona erip yeni avlanma döneminin baslamasi ile birlikte denetimlerini sikilastiran ekipler, göl kiyisindaki balik alim kantarlarinda baliklarin boy limitine uygun olarak avlanip avlanmadiginin kontrollerini gerçeklestirdi.

Amatör avcilik da takip altinda

Konuya iliskin olarak yapilan açiklamada, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hüseyin Özver’in de eslik ettigi denetimlerde su ürünleri kontrol ekiplerince Beysehir Gölünün yani sira ilçe sinirlari içerisindeki göletlerin de sportif amatör avcilik yönünden de denetlendigi belirtildi. Açiklamada, balik alim kantarlarinin denetlendigi ifade edilerek, “Ilçemizde bulunan göletlerde ve Beysehir gölünde su ürünleri denetimlerimiz araliksiz olarak devam etmektedir. Amatör olta balikçiligi için göletlerde kisi basi 4 adet, Beysehir Gölünde kisi basi 1 adet oltaya izin verilmektedir. Sazan baligi için 40 santim, sudak baligi ve kadife sazani için 26 santim ve tatli su kefali için 20 santim alti boy yasagi oldugunu hatirlatir, balikçilik sektörünün tüm paydaslarina bereketli bir av sezonu dileriz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile