Beysehir'de Saganak Sele Neden Oldu, Karayolu Ulasima Kapandi

Beysehir'de Saganak Sele Neden Oldu, Karayolu Ulasima Kapandi

Konya’nin Beysehir ilçesinde ögleden sonra etkili olan saganak yagis, Beysehir karayolunun bir süre ulasima kapanmasina yol açti.

Edinilen bilgiye göre, Huglu Mahallesi’nde yerlesim merkezine ulasimi saglayan karayolu etkili olan saganak yagis dolayisiyla bir süre ulasima kapali kaldi. Yüksek kesimlerden toprakla birlikte güzergaha inen yagmur sulari, sele neden oldu, yol üzerinde balçik olusturdu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yol kapaninca Huglu Mahallesi’ne ulasim alternatif güzergahlardan saglandi. Selin yasandigi yol, is makineleri ile bir süre yürütülen çalismalarin ardindan yeniden ulasima açildi.

Huglu Mahallesi Muhtari Cihangir Sandal, sel nedeniyle kapanan yerlesim merkezine ulasimi saglayan karayolunun yeniden trafige açildigini belirterek, “Beysehir’de yagmur yaklasik bir saat sürdü. Sonrasinda yagisla birlikte daglardan inen yagmur sulari yolumuzda yaklasik 15 santim su seviyesi olusturdu. Yol üzerinde balçik olustu. Beysehir Belediyemizin Huglu’daki is makinesiyle yürüttügümüz çalismalar sonrasinda yolumuz yeniden ulasima açildi. Bu güzergahta sürücülerimizin dikkat etmesini istirham ediyoruz. Rabbim afetinden korusun” dedi.

Öte yandan, yagis yagmur duasinin yapildigi Derebucak ilçesinde de etkili oldu. Yagmur bekleyen çiftçiler ile ilçe sakinlerinin yüzü güldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile