Beysehir Devlet Hastanesinde Yangin Tatbikati

Beysehir Devlet Hastanesinde Yangin Tatbikati

Konya’nin Beysehir ilçesinde bulunan devlet hastanesinde gerçeklestirilen hastane içi yangin konulu tatbikat gerçegini aratmadi.

Beysehir Devlet Hastanesinde 2024 yili Hastane Afet Plani (HAP) çerçevesinde hastane personeli ile itfaiye ekiplerinin katilimiyla tatbikat gerçeklestirildi.

Tatbikat geregi olusturulan senaryoda, yangin dolayisiyla hastaneye sevk edilen itfaiye ekipleri ile birlikte saglik ekiplerince tahliye ve acil müdahale planlari basariyla icra edildi.

Tatbikat boyunca HAP Baskanligini yürüten Bashekim Yardimcisi Dr. Kutay Güven, yaklas 700 çalisanla hizmet verilen kurumda yangin, deprem gibi olaganüstü olaylara prosedürler ve is akis planlari dogrultusunda hizli bir sekilde müdahale etmenin oldukça önem arz ettigini belirterek, “Bu anlamda yaptigimiz tatbikatlarla muhtemel afetlerin zararlarini minimuma indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dr. Güven, tatbikat dolayisiyla destek veren itfaiye müdürlügü, olay yönetim ekibi ve hastane çalisanlarina tesekkür ederek, sunlari kaydetti: “Hastane Afet Planimiz (HAP) her yil gelistirilmekte olup; yangin, deprem, tahliye gerektiren muhtemel durumlar, is sürekliligini etkileyen durumlar, bulasici hastaliklar, salgin, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Olaylar), sabotaj, siber saldirilara karsi hazir olunmasi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla hastane çalisanlarimizin da katilimlariyla her yil farkli konularda afet ve acil durum tatbikatlari gerçeklestirilmektedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile