Beysehir Gölü'nde Aga Takilan Martiyi Balikçi Kurtardi

Beysehir Gölü'nde Aga Takilan Martiyi Balikçi Kurtardi

Konya’nin Beysehir ilçesinde balik avlanmak amaciyla Beysehir Gölü’ne serilen aga takilan marti, agin sahibi olan balikçi tarafindan kurtarildi.

Beysehir Gölü’ne kiyisi bulunan Çiftlik Mahallesi açiklarinda teknesiyle balik avina çikan balikçi Ibrahim Erdogan, dün serdigi aglarinin oldugu bölgeye gittiginde bir martinin ag gözlerine takildigini ve uçamadigini fark etti. Teknesiyle aglarin yanina yaklasan Ibrahim Erdogan, martiyi takildigi ag gözlerinden kurtararak ait oldugu dogal yasam alanina birakti.

Ibrahim Erdogan, göle serdigi agina bir martinin takildigini görmesinin ardindan hemen yanina yaklasarak martiyi kurtardigini belirterek, "Sanirim Büyük Karabas Marti türünden. Aglarimiza takilmis. Biz de saglik durumunu iyi görünce kendisini kurtardiktan sonra özgürlügüne saldik. Sanirim göl üzerinde uçarken aglardaki baliklari görünce beslenmek isterken böyle bir durumu yasamis. Baliklari suya dalarak avlamak isteyen marti gibi su kuslari ve ördekler zaman zaman aglara takilip uzun süre suda kalinca telef olabiliyorlar. Ama, bu martiyi çok sükür biz yasam kaybi yasamadan fark ederek kurtardik. Martinin kurtulmasindan dolayi çok mutluyuz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile