Beysehir ilçesinde dün baslayan yagmur yerine sabah saatlerinde kar yagisina birakti. Ilçe merkezinde 5 santimetreye ulasan kar yüksekligi, kirsal mahalleler ile yüksek kesimlerde daha fazla oldu. Yagislar çiftçileri de sevindirirken, kuraklik nedeniyle seviyesi oldukça düsen ve kiyidan metrelerce sulari çekilen Beysehir Gölü için de umut oldu. Beysehir ilçesi yagan karin ardindan beyaz bir görüntüye bürünürken, göl kiyilarindaki balikçi limanlarinda bekleyen balikçi tekneleri de kar örtüsü altinda kaldi. Kar yagisi sebebiyle balikçilarin büyük bölümü mesaisine ara verirken, sabah saatlerinde ag toplamak için açiklara çikan balikçilar ise limanlarina geriye dönüs yapti. Beysehirli fotografçilar da kar yagisi sonrasi kar fotograflari çekebilmek için göl kiyilarina akin etti.
Beysehirli balikçi Mustafa Kilinç, kar yagisindan dolayi bugün meslektaslarinin büyük bölümünün açiklara çikmadigini belirterek, “Ben ise sabah saatlerinde mecburiyetten çiktim. Açiklarda da güzel kar yagiyor. Aglarimi toplayarak kiyiya getirdim. Allah bereket versin fena degil Çin sazani tutuyoruz” diye konustu.
Doga fotografçisi Kemal Yilmaz ise, kar yagisinin ardindan fotograf mesaisi için göl kiyilarina geldigini anlatarak, “Sehrin en güzel fotograf çekme noktalarindan birisi olarak düsündügüm Tasköprü civarina geldim. Kar, Mart aylarinda Beysehir’e ugramadan geçmiyor. Hava raporlarina baktigimda kar yagisi bir iki gün sonra gözüküyordu o yüzden bugün yagmasi benim için de sürpriz oldu. Kar yagisi beni her zaman mutlu ediyor. Özellikle bir fotograf tutkunu olarak kar yagisi olmasini bekliyoruz. Herkes bu yagislari bekliyordu iyi oldu insallah, iki üç gün daha sürer de etkisini fazlasiyla görürüz” diye konustu.
Beysehir Gölü'nde Avlanmaya 'Kar' Molasi
Konya’nin Beysehir ilçesinde yagmurun ardindan sabah saatlerinde etkili olan kar yagisi çiftçileri sevindirirken, yagis nedeniyle balikçilar ise avlanmaya ara verdi.



















