Beysehir Gölü'nde Balik Boy Yasagi Denetimleri

Beysehir Gölü'nde Balik Boy Yasagi Denetimleri

Türkiye’nin önemli tatli su baligi üretim merkezlerinden Beysehir Gölü’nde serbest dönem avlanma faaliyetleri, yürütülen denetim ve kontrollerle yakindan takip ediliyor.

Beysehir Gölü’nde Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen denetimlere bir yenisi daha eklendi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden yapilan açiklamada, yürütülen denetimlere iliskin bilgi verildi.

Açiklamada, denetimlere Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ile su ürünleri kontrol ekiplerinin katildigi belirtilerek, "Gölde yürüttügümüz denetimlerimiz devam etmektedir. 1380 Sayili Su ürünleri Kanunu kapsaminda ilçemizdeki balik alim kantarlari ve balikçi tekneleri denetlenmistir. Denetimlerinde ruhsat ve belge kontrolü yapilmis, istenilen balik boylarinda avcilik yapilip-yapilmadigi kontrol edilmistir. Sazan baligi için 40, sudak baligi ve kadife sazani için 26, tatli su kefali için 20 santim alti boy yasagi oldugunu tekrar hatirlatir, balikçilik sektörünün tüm paydaslarina bereketli bir sezon dileriz" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile