Beysehir Gölü'nden Kanala Dökülen Baliklari Toplamak Için Birbirleriyle Yaristilar

Beysehir Gölü'nden Kanala Dökülen Baliklari Toplamak Için Birbirleriyle Yaristilar

Konya’nin Beysehir ilçesinde, Tasköprü’de bulunan regülatör kapaklarinin BSA kanalinin temizlenmesi amaciyla açilmasi sonucu Beysehir Gölü’nden kanala dökülen binlerce baligi vatandaslar toplamak için adeta birbirleriyle yaristi. Görevlilerinin uyarilarina ragmen bazi vatandaslar elleriyle posetlere doldurduklari baliklari evlerine götürdü.

Beysehir ilçe merkezinde Tasköprü’de bulunan regülatör kapaklarinin BSA kanalinin temizlenmesi amaciyla açilmasi üzerine Beysehir Gölü’den binlerce balik kanala döküldü. Kanala dökülen baliklari tekrar toplayip göl sularina birakmak isteyen su ürünleri görevlileri adeta seferber oldu. Yürütülen çalismalara Beysehir Su Ürünleri Kooperatifi ile belediye ekipleri de destek verdi. Baliklarin kanala döküldügünü gören vatandaslarinda kanala girerek baliklari toplamaya baslamasi görevlilere zor anlar yasatti.

Vatandaslar elleriyle topladiklari baliklari evine götürdü

Kanal üzerinde binlerce baligi görerek kanala giren yüzlerce vatandas da elleriyle yakaladiklari baliklari evlerine götürdü. Kanal içerisine giren ve elleriyle baliklari posetler içerisine toplayarak götüren vatandaslar ilginç görüntüler sergiledi. Bazi merakli vatandaslar da kanal kenarinda kanalda balik toplayanlari adeta film izler gibi izledi. Kanala girip balik toplayan vatandaslari görevliler cezai islem uygulayacaklari yönünde uyarirken, uyarilara birçok kisinin dikkate almadigi, aldiris etmedigi görüldü.

Bazi kisiler de görevlilerin tatli sulara iade etmek için topladigi baliklara hücum ederken, görevliler ise bu kisilerin görüntülerini çekerek cezai islem uygulanacagi uyarisinda bulundu. Bu arada su ürünleri kontrol görevlileri, aglarla kasa içerisine toplanan yag baliklarini araçlarla götürdükleri Beysehir Gölü kiyilarinda tekrar tatli sulara birakti.

"Toplanan 1,5 ton yag baligi toplanarak Beysehir Gölü’ne birakildi"

Regülatör kapaklarinin açilmasi sonucu kanala akan baliklarin büyük bölümünü endemik tür olan ve gölde avi yasak olan yag baligi olustururken, gümüs ve Çin sazani gibi türlerin de yer aldigi belirtildi. Kapaklarin açilmasi sonucu içerisinde su olmayan kanalda baliklarin bir çogunun da telef oldugu görüldü.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, gölden kanala akan yaklasik 1,5 ton yag baliginin toplanarak Beysehir Gölü sularina iade edildigi belirtilerek, “Tasköprü BSA kanalinin DSI tarafindan temizlik amaciyla kisa bir süre için açilmasiyla birlikte balik sizintisi olmustur. Müdürlügümüzce, Beysehir Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifinden destek alinarak kanaldaki baliklar toplatilmistir. Müdürlügümüz teknik personeli tarafindan kanaldan toplanan yaklasik 1,5 ton balik en az zarar görecek sekilde tekrar Beysehir Gölüne birakilmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile