Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki 'mahrem' yapılanmasına ilişkin 88'i asker, 52'si sivil, 140 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.
Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.
Tutuksuz yargılanan itirafçı sanık eski Astsubay M.A.G, savcılık ve jandarmada verdiği ifadesi nedeniyle bazı sanıkların kendisine iftira attığını öne sürerek, bildiği her şeyi mahkeme huzurunda da anlatacağını söyledi.
M.A.G, ailesinin maddi sıkıntıları sebebiyle dershaneye gidemediğini, öğretmeninin tavsiyesiyle İstanbul Maltepe'deki FETÖ'nün ışık evlerine gittiğini, orada KPSS ve askeri lise sınavlarına hazırlandığını belirtti.
Sanık M.A.G, örgüte girdikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:
'Ailemle sorunlarım vardı, dershaneye gidecek param yoktu. 'Askeri sınavlar ve diğer tüm sınavlara çalıştıracağız seni' dediler. İstanbul'a gittim. Bana ders çalışacağım, dini ibadetimi yapacağım ve sınavlara hazırlanacağım söylendi. Ancak İstanbul'da görüştüğüm 'İsa' kod adlı şahıs bana 'ev abiliği' teklif etti. Sınavlarıma hazırlandım. Savcılıkta tespit ettiğim bazı sanıklarla aynı evde kaldık. Onlar üniversite öğrencisiydi, okullarına gidiyorlardı ben de mezun olduğum için gündüzleri test çözüyordum. 2015 Haziran'da jandarmanın açtığı astsubaylık sınavını kazandım. İstanbul'da benden sorumlu olan kişi, beni Ankara'da kod adı 'Yavuz' olan imama devretti. 2015 Aralık'ta rütbe alınca eve çıkmak durumunda kaldım. Yavuz, Ankara'daki birçok evden sorumluydu. Beni de diğer bölüklerden birkaç astsubayla aynı eve çıkmam için zorladı.'
Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın 'Örgüt tarafından herhangi bir zorlama ya da tehdide maruz kaldın mı?' sorusu üzerine sanık M.A.G, 'Sözlü baskı yaptılar, 'Ayrılırsan sonuçlarına katlanırsın, okuldan atılman komutanlarının bir cümlesine bakar. Bizim her yerde abilerimiz var. Gerekli kulağın çekilmesi yapılır' şeklinde mesleki tehditlere maruz kaldım.' dedi.
Örgütün jandarma okullarından sorumlu 'mahrem imamı' olduğu öne sürülen sanık Muhittin Menteşoğlu ise kolluk ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini, mahkeme huzurundaki beyanlarının esas alınmasını istedi.
Menteşoğlu, iddianamede geçen 'Muhsin' kod adının kendisine ait olmadığını, 'ByLock' kullanmadığını savunarak, uzun süre tutuklu olduğundan tahliyesini talep etti.
'Mahrem imam' olduğu iddia edilen tutuklu sanık Nail Yıldırım da cezaevi koşullarından dolayı rahatsızlık geçirdiğini öne sürerek, iddianameyi okumadığını belirtip bu nedenle savunması için ek süre talebinde bulundu.
Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki FETÖ Yapılanması Davası
FETÖ/PDY'nin Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki 'mahrem' yapılanmasına ilişkin 88'i asker, 52'si sivil, 140 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.