Biad‘dan İşadamlarına Ekonomi Konferansı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyanın ticaret ekseninin Afrika ve Asya‘ya doğru kaydığını söyledi.

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyanın ticaret ekseninin Afrika ve Asya‘ya doğru kaydığını söyledi.

    Biga İşadamları Derneği (Biad), altıncısını düzenlediği İş Hayatın Geliştirme Etkinlikleri kapsamında Türkiye ve Dünya‘da Ekonomi konulu konferans tertip etti. Belediye Kültür Sarayı‘ndaki konferansa Alfemo Mobilya ve Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu konuşmacı olarak katıldı.

    Toplantının açılışında konuşan Biad Yönetim Kurulu Başkanı Habib Yeni, dernek hakkında bilgi verdi. 80 üyeli Biad, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altındaki 4 bin 500 üyeye sahip ESİDEF bünyesinde bulunuyor.

    Yeni‘den sonra mikrofona gelen Ramazan Davulcuoğlu, TUSKON‘un düzenlediği ticaret zirveleri ile ilgili bilgi verdi. 2006‘da yapılan Afrika ülkeleri toplantılarına, ‘neden?‘ diye soranların cevabını şimdi aldıklarını ifade eden ESİDEF Başkanı, "Dünyanın ekseni Avrupadan Afrika ve Asya ülkelerine kayıyor." ifadesini kullandı.

    Türkiye‘nin Avrupa ülkeleri arasında yüzde 8,9 büyüme ile gelişmiş ülkelerin arasına girdiğini ve kişi başına milli gelirin artmaya devam ettiğini anlatan Davulcuoğlu, şunları söyledi:

    "Bu artışı daha yukarılara çıkartacak işadamları ve esnaftır. Onun için önümüzde tarihi bir fırsat bulunmaktadır. Bu fırsatı çok iyi değerlendirip tarihe not düşürmeliyiz. Bunları yaparken sivil toplum kuruluşlarına, birlik ve beraberliği sağlayıcı faaliyetlerde bulunmasını gerekir. Bizlerde bu sivil toplum kuruluşlarını yaşatılması ve büyütülmesi bizlere düşmektedir."

    Konferansı; AK Parti‘nin yeni dönem Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, ilçe başkanı Osman Ceylan ile işadamları da izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile