Biçakçidan Vatandaslara Öneri Açiklamasi 'Hareketli Olan Yerlerden Biçaklarinizi Alin'

Biçakçidan Vatandaslara Öneri Açiklamasi 'Hareketli Olan Yerlerden Biçaklarinizi Alin'

Kayseri’de Kurban Bayrami öncesi Yöresel Ürünler Fuari’nda stant açan biçakçi Adnan Karamahmutoglu, vatandaslara önerilerde bulunarak, “Vatandaslar hareketli olan yerlerden biçaklarini alsin” dedi.

Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alani’nda Yöresel Ürünler Fuari’na Kurban Bayram’i öncesi stant açan Sürmene biçakçisi Adnan Karamahmutoglu vatandaslara biçak seçimi konusunda bilgiler verdi. Üzerinde Sürmene yazan her biçagin Sürmene biçagi olmadigini söyleyen Karamahmutoglu, “Kurban Bayrami’ndan evvel Yöresel Ürünler Fuari’ndayiz. Kurban biçaklarimizin hepsi kendi el emegimiz. 14 yildir da buraya geliyorum. Kurban biçaklarinda Sürmene yaziyor ama hepsi Sürmene degildir. Sürmene biçaginda bileme izi olmayacak. Bu biçaklarin sapi kirilmaz. Biz bunu kendi el emegimizle yapariz ve balik yaginin da suyunu veririz. Onun için bizim biçagimiz hem iyi keser hem de uzun ömürlü olur. Iyi bir kurban biçagi 300 TL’dir. Piyasada 50-100 TL’ye biçak var ama kurbani kesmez. Bu biçak ile ömür boyu kurbani kesebilirsiniz” seklinde konustu.

Vatandaslari sokaktaki biçaklari almamalari yönünde uyaran Mahmutoglu, “Sokaktaki Sürmene biçaklari gerçek degildir. Bildikleri yerlerden alsinlar. Böyle fuarlardan ya da Trabzon’a geldiklerinde Sürmene’den, hareketli olan yerlerden biçaklarini alsinlar. Aksi takdirde caminin önünde satilan, kahvehanenin önünde satilan biçaklar asla Sürmene biçagi olmaz. 3 çesit kurban biçagi var. Biri kurbani keser, biri soyar, biri de eti kemikten siyirmak için bunun 3’ü içinde biçaklar farklidir. Ancak bazi vatandaslarimizda tek biçakla bu 3’ünü de halledebilir. Bizde biçaklar 300’den basliyor, 500’e kadar biçak var. Biz biçak bilerken asla iz yapmayiz. Ancak sokaktaki arkadaslarimiziz hiçbiri bileyici degil. Aldigin 300 TL’lik biçagin degeri 50 TL’ye düser. Bizim bileme ücretimiz 15 TL” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile