Biçakçilarda Bayram Yogunlugu

Biçakçilarda Bayram Yogunlugu

Bursa’da bayrama sayili günler kala biçakçilarda yogunluklar basladi. Kurban bayrami sebebi ile en yogun günlerini yasayan biçakçilar bayram gelmeden bayram etti.

Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte biçakçi esnafinin islerinde de hareketlilik yasanmaya baslandi. Uzun süredir is yapamayan ve siftahsiz dükkân kapamak zorunda kalan esnaf, bayram öncesi yogunluga sevindi. Biçak satisi ve bileme isi esnafin yüzünü güldürdü.

Bursa’nin Osmangazi ilçesinde bayrama yakin günlerde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan biçakçilar çarsisinda yogunluklar yasanmaya basladi.

Geçmis bayramlarda yasanan kazalara dikkat çeken biçakçilar vatandasi uyariyor.

Sokakta bileyen seyyarlara itibar edilmemesini isteyen esnaflar, "Sokakta biçak bileyen insanlara gitmeyin, bilmiyorsaniz evde kendiniz bilemeye çalismayin. Biçak biletmek için firmalara; dükkânlara gidin. Uzmanindan yardim isteyin” diye uyariyor.

Bursa Osmangazi Biçakçilar Çarsisi esnafi Fehmi Güler,” Kurbanda kendini kesen, sakatlayan acemi kasaplar kurban kesimini çok büyük biçaklarla yapildigini saniyorlar. Ama bu is için biçak degil isi bilen adam lazim. Isi bilmeyen kisiler de solugunu hastanede alir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile