Biçakçilarda Kurban Bayrami Yogunlugu

Biçakçilarda Kurban Bayrami Yogunlugu

Kurban bayramina sayili günler kala biçakçilarda yogunluk yasaniyor. Bayrama hazirlik yapan vatandaslar kurban biçaklarini biletmek için biçakçilarin yolunu tutarken biçak ustalari, vatandaslarin biçaklarini biletmek için son güne kalmamalari gerektigini söylediler.

Kurban bayramina kisa bir süre kala biçakçilarda bayram yogunlugu basladi.

Kurban bayramina hazirlik yapan vatandaslar, eda edecekleri kurbanliklarini daha kolay ve eziyet etmek kesmek için solugu biçakçilarda aldi. Sabah saatlerinden gece saatlerine kadar biçak bilemesi yapan ustalar gün içerisinde gelen irili ufakli yüzerlerce biçagin agzini yapiyor. Osmaniye’de 1936’dan beri biçakçilik mesleginde hizmet verdiklerini belirten biçakçi Ali Umus, vatandaslarin kurban biçaklarini bilindik yerlere yaptirmalari tavsiyesinde bulundu.

Yaklasan kurban bayramiyla birlikte hummali bir çalismaya basladiklarini ifade eden Umus, “1936’dan beri biçakçilik meslegini sürdürüyoruz. Kurban bayraminin yaklasmasiyla birlikte vatandaslar biçaklarini biletmek için getiriyorlar. Bizimde kendilerinden ricamiz biçaklarini son günlere birakmasinlar. Çünkü son günlerde yogunluk olusuyor. Birde vatandaslarimiz her yerde biçaklarini bile yaptirmasinlar. Bir lira kar edecegiz diye düsünmesinler. Biçaklarini bilindik yerlere yaptirsinlar. Çünkü müsteri memnuniyeti güzeldir. Kurban biçaklari da 40 ila 50 lira arasinda degisiyor. 10 liraya 15 liraya da biçaklar var ancak iyi bir kurban biçagi 40 ile 50 lira arasindadir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile