Biçakçilardan 'Biçak Biletmeyi Son Güne Birakmayin' Tavsiyesi

Biçakçilardan 'Biçak Biletmeyi Son Güne Birakmayin' Tavsiyesi

Kurban Bayrami’na sayili günler kala vatandaslar biçak, satir ve et makinasi biçaklarini biletmek için biçakçilarin yolunu tuttu. Konya’daki biçakçilar, biçak almak ve biletmek isteyen vatandaslarin islerini son güne birakmamalari tavsiyesinde bulundu.

Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte Konya’da çarsilarda yogunluk basladi.

Vatandaslari bir yandan da biçaklarini biletme telasi sardi. Bazi vatandaslar yeni biçak satin alirken, bazilari eski biçaklarini biletmeyi tercih etti. Dedesi ve babasindan kalan meslegi devam ettiren 67 yasindaki Seyit Güner, “60 yildir bu islerle ugrasiyorum. Asil meslegim dedemden kalma demirciliktir. Balta ve tahra imalatindan baslayarak dedemden babama daha sonra da bana kaldi. Askerligim de dahil meslegime ara vermedim. Bayrama 10 gün kala tezgah açiyorum. Vatandaslarimizin biçaklarini biliyorum. Üç bes kurus da para kazaniyoruz. Biçak basina 10 lira, satir basi 20 lira gibi bir fiyatimiz var. Her sene de müsterilerim çogaliyor” dedi.



"Hayvana yazik olur, kendisi de rezil olur"

Vatandaslara biçak bileme islerini son güne birakmamalari gerektigini hatirlatan Seyit Güner, “Vatandaslardan tek ricam biçaklarini Pazartesi ve Sali günü getirmesin. Bu hafta içerisinde getirdi getirdi. Biçak düzgün bilenmezse kesecegi hayvana eziyet eder, biçagi kesmez. Hayvana yazik olur, kendisi de rezil olur. En iyisi bayram öncesinde isini güzel yapan bir ustaya yaptirsin. Bir de dede baba meslegi olanin eli yatkin olur, bu islerde uzman olur. Arkasindaki esnaf da, destek verince, yapan usta da ona destek verince hiçbir sikayet gelmez, bayramlari rezil olmaz. Bayramda güzel bir kurban kesmis olur” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile