Biçerdöver Operatörleri Yetiştiriliyor

Biçerdöver Operatörleri Yetiştiriliyor

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından biçerdöver sürücülerine ‘Biçerdöver operatörü’ yetiştirme kursu veriliyor.


Biçerdöver operatörlüğü sertifikası olmayan sürücüler bundan sonra biçer döver kullanamayacak. Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Adıyaman’da 13 gün sürecek olan kurs ile 18 kursiyere biçerdöver sertifikası verecek. Bir hafta önce başlayan ve Nisan ayının sonuna kadar devam edecek kurs sonunda kursiyerler sertifikalarını alacak.

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, biçerdöverle hasatta meydana gelebilecek dane ve sap kayıpları ile hasatlarının en alt seviyeye indirilmesi için belgeli sürücüler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kursa 18 kişinin başvurduğunu kaydeden Adil Alan, “13 günde toplam 78 saate organize edilen kursa il müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan eğiticiler tarafından kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak biçerdöverlerin tanıtımı, kullanımı, ünite ayarlarının ne şekilde yapılacağı, dane kayıplarının minimum seviyeye düşürülme yöntemleri, motor ve motor üzerinde kullanılan sistemler, hububat, mercimek, nohut ve mısır hasadında biçim teknikleri anlatılacak ve uygulama esnasında gösterilecek. Verilen eğitimin ardından 18 kursiyere sınav sonucu başarı göstermeleri halinde ‘G’ sınıfı biçerdöver operatörlük sertifikaları verilecektir. Kullanıcılar bu almış oldukları sertifika ile trafik bürosuna başvurdukları takdirde ‘G’ sınıfı ehliyeti alacaklar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile