Bidav ve Keser’den Soma İçin Taziye Mesajı

Van’ın İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle bir taziye mesajı yayınladılar.


Eş başkanlar Bidav ve Keser, yayınladıkları mesajda, dün Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Yaşanan facianın tarifinin imkan edilemez bir iş cinayeti olduğunu belirten eş başkanlar, halen madende kurtarılmayı bekleyen işçilerin olduğunu hatırlatarak, Van’dan Soma’ya gerekli tüm yardımlara hazır olduklarını ifade ettiler. Eş başkanlar, “Şu ana kadar 201 emekçi hayatını kaybetmiş, maden ocağında halen 200'den fazla emekçinin olduğu belirtilmiştir. Bu katliamda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa diliyoruz. Maden ocağında mahsur kalan 200'den fazla emekçinin ise kısa bir zamanda sağ salim ailelerine kavuşmasını diliyoruz” dediler.

Van’ın yakın zamanda deprem nedeniyle aynı acıları yaşamış bir kent olarak böylesi büyük bir acıyı çok iyi bildiğini ve bu acıyı yürekten paylaştıklarını belirten eş başkanlar, “Soma halkımızın acısını Van halkı olarak yüreğimizde hissediyoruz. İhtiyaç duyulduğu halde tüm imkanlarımızın madenciler ve aileleri için seferber edeceğimizi belirtmek istiyoruz” diye belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile